Obvestilo o delih Komunalnega podjetja Kamnik d.d. in popolni zapori pločnika na lokalni cesti LC 160051 Mekinje – Godič

Obveščamo vas, da bo zaradi sanacije meteorne kanalizacije, v času od 14.01.2019 do 07.02.2019, na lokalni cesti LC 160051 Mekinje-Godič, od hišne številke Cankarjeva 49 do hišne številke Cankarjeva 52, izvedena delna zapora ceste in ob tem tudi popolna zapora pločnika, kar pomeni dodatno varnostno tveganje za mimoidoče, zlasti šolarjev, ki se po tej poti odpravljajo v šolo. V istem obdobju bo zaradi prekopa križišča dva dni (točen datum bo znan naknadno) izvedena tudi popolna zapora LZ 160571 Mekinje (Pot na Jeranovo)-Zduša.

Komunalno podjetje Kamnik d. d. 

Državno tekmovanje Bober

V soboto, 12. januarja 2019, je v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko potekalo državno računalniško tekmovanje Bober. Od 33.500 učencev iz vse Slovenije sta se na državno tekmovanje uvrstila tudi naša učenca  David Knavs in Izak Poljanšek. David je osvoji srebrno priznanje.

Čestitke obema!

Sara Zalesnik, mentorica 

Fotogalerija

PRAZNIČNI ČAS NA PODRUŽNIČNI ŠOLI VRANJA PEČ

Zadnji dnevi pred novoletnimi počitnicami so bili na podružnični šoli Vranja Peč še posebno praznično obarvani. V sredo, 19. 12. 2018, je na šoli potekal tehniški dan. Učenci so izdelovali voščilnice in vanje zapisali božično-novoletna voščila, sodelovali pri okrasitvi šolskih prostorov in pekli piškote. Vonj sveže pečenih piškotov je preplavil šolo in nas opomnil, da je praznični čas pred vrati.

ŠOLSKO PLESNO TEKMOVANJE

V petek, 21. 12. 2018, se je na naši šoli, pod vodstvom učiteljev športa, odvijalo že 46 šolsko plesno tekmovanje. Učenci 6.r so se pozibavali v ritmih polke, 7.r foxtrota, 8.r disco hustla in 9.r angleškega valčka. Nekateri plesni pari 9.r so se pomerili tudi v prikazu vseh štirih plesov. Prireditev smo zaključili s podelitvijo diplom najboljšim plesnim parom.

MOJ DOM OŠ FRANA ALBREHTA KAMNIK

Tema letošnje prireditve ob dnevu samostojnosti in enotnosti je bila dom. Konec koledarskega leta, državni praznik in zaključek mednarodnega literarnega in likovnega natečaja so minili v duhu misli na dom, domovino. »Dom je poln ljubezni, sočutja, razumevanja,« nas je nagovoril Žan.

3. MEDNARODNI NATEČAJ »DOM«

V mesecu decembru se je zaključil 3. mednarodni natečaj OŠ Frana Albrehta z naslovom »Dom«. Učenci so lahko sodelovali na likovnem ali na literarnem natečaju. Organizatorka  likovnega je bila mag. Anamarija Erčulj, literarnega pa prof. Jana Jus.

Na natečaju so s svojimi deli sodelovali učenci iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Avstrije, Makedonije in Avstralije. Skupaj je v Slovenijo prispelo kar okoli 800 izdelkov nadebudnih likovnih in literarnih umetnikov, pesnikov.

Jubilejna 10. božično-novoletna prireditev na Osnovni šoli Frana Albrehta

Skrivnostna lepota božičnega časa je letos že desetič odela našo šolo v bleščeč sijaj prazničnih dni.

Prireditev je bila posvečena svečanemu delu leta, ki se nam približuje s svetlobno hitrostjo. Božične uspešnice so nežno zvenele v čudovitem zimskem večeru. Pevsko, plesno in akrobatsko razgiban kulturni program pa je obogatilo prisrčno voščilo našega ravnatelja, gospoda Rafka Laha, ki je s plemenito in toplo besedo ogrel srca vseh obiskovalcev.

Po končani prireditvi smo se udeležili dobrodelne razstave izdelkov učencev naše šole in si izbrali zanimive in uporabne stvaritve, ki bodo naše domove krasile še ves praznični čas.

Ob slovesu nas je objela tiha spokojnost zimske noči, lepe melodije pa nas bodo grele, še ko si bomo ob soju sveč segali v dlani …

Galerija slik

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT