Športni dosežki

Zmaga ponjavarjev na polfinalu državnega tekmovanja

V petek, 10. 3. 2017, je na  OŠ Dobrova pri Ljubljani potekalo POLFINALNO DRŽAVNO TEKMOVANJE v skokih z male prožne ponjave. Tekmovanja so se zelo uspešno udeležili tudi učenci OŠ Frana Albrehta pod mentorstvom učiteljice Tamare Bračič.
Fotografije
POLFINALE MPP - REZULTATI - Dobrova 10.3.2017.pdf

Osnovna šola Frana Albrehta je tekmovala v treh kategorijah, in sicer tako mlajši (4. – 6. razred) in starejši učenci in učenke posamično (7. – 9. razred) kot tudi mlajši in starejši učenci ekipno.
V kategoriji mlajših učencev posamično je tekmovalo 76 učencev iz različnih slovenskih šol. V ostri konkurenci je učenec OŠ Frana Albrehta Žan Rozoničnik, 6. a, dosegel 1. mesto. V kategoriji starejših učencev posamično pa je Matic Škrjanec, 8. b, osvojil 2. mesto v konkurenci 31 učencev. Priznanja je učencem podelil priznani slovenski telovadec Mitja Petkovšek, kar še dodatno potrjuje velikost in pomen tako tekmovanja kot tudi vrednost doseženih rezultatov.
V obeh kategorijah je OŠ Frana Albrehta tekmovala tudi ekipno in v obeh kategorijah osvojila 1. mesto pod mentorstvom učiteljice Tamare Bračič.
Doseženih izjemnih rezultatov smo zelo veseli, saj priprave na tekmovanje v skokih z male prožne ponjave potekajo na OŠ Frana Albrehta ljubiteljsko v okviru šole, za razliko od marsikatere konkurence, kjer je to profesionalna tekmovalna disciplina, ki se ji dnevno intenzivno posvečajo. Odlični rezultati in osvojena prva mesta v ekipnih tekmovanjih v ostri konkurenci 13 oziroma 6 šol iz vse Slovenije kažejo na zelo dobro psihofizično pripravljenost naših učencev in odlično mentorsko vodenje.
Z doseženimi rezultati se je OŠ Frana Albrehta uvrstila na Državno tekmovanje v skokih z male prožne ponjave, ki bo potekalo v petek, 24. 3. 2017, v Brežicah.
Žan Rozoničnik, 6. a 

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT