Športni dosežki

ČETRTFINALNO DRŽAVNO TEKMOVANJE V ODBOJKI

Fantje OŠ Frana Albrehta so se z atraktivno zmago uvrstili na polfinalno državno tekmovanje

Po zmagovitih igrah na občinskem tekmovanju in prav tako uspešnem tekmovanju na področnem nivoju, so se starejši dečki OŠ Frana Albrehta uvrstili na četrtfinalno državno tekmovanje v odbojki.
V skupini F smo gostili v športni dvorani OŠ Frana Albrehta zmagovalno ekipo OŠ Jožeta Moškriča iz Ljubljanske regije in OŠ Naklo, ki je zmagovalna ekipa Kranjske regije.
Po otvoritvenem prihodu igralcev v športno dvorano OŠ Frana Albrehta v Kamniku, je šolski Band zaigral himno, sledil je pozdravni govor g. ravnatelja Rafka Laha in krajši glasbeni program šolskega benda.

Sledijo tekme vredne ogleda. Na prvi tekmi naši učenci s težavo premagajo učence OŠ Jožeta Moškriča z rezultatom 2:1. Potem jih prepričljivo 2:0 premagajo še učenci OŠ Naklo. Njihova igra je bila odločna in opazili smo njihovo uigranost in moč, kajti vsi igralci igrajo tudi v klubu.
Sledi zadnja tekma, ki odločala o zmagovalcu in ki se je sprevrgla v pravo poslastico za gledalce. Prvi niz so prepričljivo dobili učenci OŠ Naklo s 25 :12 in pokazali svojo premoč do te mere, da so bili igralci OŠ Frana Albrehta moralno že povsem na dnu. V drugem nizu so igralci OŠ Naklo povedli z 8:0, potem pa popustili in igralci OŠ FA so se jim približali na 4 točke zaostanka ob rezultatu 22 : 18. Pri tem so začutili svojo priložnost. Niso se ustrašili niti rezultata 24 : 20. Z naletom so odigrali popolno končnico in zmagali z rezultatom 24 : 26. V tretjem nizu so učenci OŠ Naklo zopet povedli z 5:0, a po menjavi strani igrišča pri 8:7, ko so jih naši učenci zopet ujeli, je bila moralna premoč na strani igralcev OŠ Frana Albrehta tako silovita, da so zmagali tretji niz kar z rezultatom 8:15. Navdušenje v dvorani je bilo čudovito.
Posebna zahvala gre šolskemu bendu za čudovito kulturno točko, ravnatelju za lep nagovor, predvsem pa učenkama Lari Rozoničnik in Neži Strehar iz 9. c razreda za pomoč pri vodenju prireditve in pisanju zapisnika. Trenerju Juretu Sitarju, ki je na popoldanskem treningu naučil učence igro po sistemu prostega igralca (libero), katere je potem s to postavitvijo kapetan ekipe Nik Mujanović peljal proti zmagi. Matic Hrabar je bil uradni napovedovalec in svetovalec vodje ekipe Simeona Klokočovnika, s katerim sta dvignila moralo ekipe na zmagovalni nivo.

Zapisničarki Lara Rozoničnik  9. c in Neža Strehar  9. c, Žan Rozoničnik  7. a, Klemen Kranjec  9. b, kapetan Nik Mujanović  8. a, Enej Sladič 7. b, Miha Okorn 7. b, Domen Stele 7. b, vodja Simeon Klokočovnik , pomočnik vodje Matic Hrabar 8. c, Nik Rauter 8. c in Marcel Kotnik 6. a

Šolski bend ob igranju slovenske himne.High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT