Športni dnevi

ŠPORTNI DAN NA PODRUŽNICI MEKINJE

2. februarja 2018 smo imeli vsi učenci podružnične šole Mekinje športni dan. Razdelili smo se v tri skupine. Ena skupina je odšla v telovadnico, kjer smo s pomočjo plastičnih kegljev igrali nogomet in odbijali žogo v gol. Prav tako smo skakali na mali prožni ponjavi (trampolinu) in na poligonu plezali po plezalnem drogu, ciljali na koš, hodili po gredi, skakali v obroče ter z gumijastimi obročki ciljali palico. Preden smo odšli na naslednjo postajo smo pomalicali sendviče s salamo in sirom.

Naslednja postaja je bila na kegljišču.  Tam smo se razdelili v manjše skupine. Najprej smo enkrat kegljali za vajo, drugič pa smo imeli na voljo petdeset metov, naš cilj pa je bilo zadeti čim več kegljev in tako kot ekipa zmagati. Veseli smo, da si je Franci Grubar vzel čas za nas in nam to dejavnost omogočil, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

Zadnja postaja je bila na drsališču v Keršmančevem parku. Tam smo se preobuli v drsalke, si glavo zaščitili s čelado in že smo bili pripravljeni za vragolije na ledu. Igrali smo se črnega moža, hokej in igrico bratec reši me, nekaj časa pa smo lahko prosto drsali.

V telovadnici in na drsališču so nam pomagali nekateri učitelji in učenci z matične šole.

Malo težko je bilo hoditi od postaje do postaje, saj je bilo veliko snega. Res pa je, da odkar hodim v šolo (letos obiskujem 4. razred), je bil na ta športni dan prvič sneg.

Za zaključek pa… res mi je bilo všeč, saj rada drsam, kegljam in tudi telovadim.

Zala Zver (4. Razred PŠ Mekinje)

Nekaj utrinkov športnega dne

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT