Športni dnevi

PARAOLIMPIJSKI ŠPORTNI DAN

V torek, 16. 1. 2018, je na šoli potekal prav poseben športni dan o paraolimpijskih športih. Nekaj utrikov učencev je tukaj zbranih v besedi in sliki.


V torek, 16. 1. 2018, smo imeli paraolimpijski športni dan.

Prvo uro smo odšli k učiteljici Maji, ki nam je prebrala zgodbo o invalidnih zmajih in nam predstavila paraolimpijske športe.

Nato je prišla paraolimpijka Lena Gaberšček, ki nam je opisala svojo življenjsko zgodbo. Lena je že od rojstva brez leve roke. Nosi protezo. Trenira sedečo odbojko. Lena je kapetanka ženske ekipe. Videla je že veliko sveta.

Tretja in četrta ura so bile vadbe po postajah: vožnja z invalidskimi vozički, golball, sedeča odbojka in poligon za slepe. Invalidi so nam predstavili sedečo odbojko. Igrali so 3 na 3, po pravilih pa se igra 6 na 6. Učence, ki trenirajo odbojko, so povabili v igro.

Paraolimpijski šolski športni dan nama je bil zelo všeč, saj smo lahko športe, s katerimi se ukvarjajo invalidi, tudi poizkusili. Paraolimpijci so nam dali tudi avtograme.

Ela Poljanšek in Nika Ošap, 3. b

 

V torek, 16. 1. 2018, smo imeli športni dan. Spoznali smo Leno Gaberšček, ki je povedala svojo življenjsko zgodbo. Potem smo se oblekli v športno opremo in odšli v telovadnico. Igrali smo se razne stvari za invalide. Na koncu smo gledali tekmo odbojke.

Rubi Bukovec in Julija Pestotnik, 3. b

 

Ko smo se vsi zbrali, smo odšli v učilnico 3. a, kjer smo poslušali zgodbo o invalidnih zmajih. Takoj nato smo šli v drug razred, kjer je Lena Gaberšček predstavila svoje invalidsko življenje. Nato smo odšli v našo učilnico, kjer smo pojedli malico in se preoblekli v športno opremo. Šli smo v telovadnico in se preizkusili, kot da bi bili invalidi. Na koncu smo pogledali še tekmo. To je bil naš paraolimpijski dan.

Ronja Pirš in Markus Žigante, 3. b

 

V torek, 16. 1. 2018, smo imeli v šoli paraolimpijski športni dan. Obiskala nas je paraolimpijka Lena Gaberšček. Rodila se je brez leve roke. Danes je uspešna odbojkarica. Povedala nam je svojo življenjsko zgodbo. Maja nam je predstavila zgodbo o zmajčku Williamsu, ki je bil brez enega krila. V telovadnici smo igrali odbojko sede. Poskusili smo poligon za slepe. Vadili smo tudi  vožnjo z invalidskimi vozički.

Ta športni dan nama je bil zelo všeč.

Brina Rudolf Vučković in Maruša Perne, 3. a

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT