Športni dnevi

Športni dan na podružnični šoli Tunjice

Naš letošnji prvi športni dan smo izvedli v torek 13. 9. 2016. Z nami je bil gospod Ivan Nograšek, ki ogromno ve o zgodovini Tunjic in že mnogo let sodeluje z našo šolo.

Fotografije

Izpred šole smo se podali po vasi. Pri Jamovcu smo zagledali na vrtu srnico, ki se je zaletavala v ograjo in hotela zbežati. Gospod Ivan je odprl vrtna vrata, srnico prijel in jo spustil na travnik. Pot smo nadaljevali do Kurje doline. Zvedeli smo, da pot iz Tunjic proti Kamniku ni tekla po sedanji cesti. Tekla je nad Kurjo dolino in se spustila proti bivši smodnišnici. Od kod ime Kurja dolina? Pri Omevcu so delali kolomaz. Ko so ga peljali v Kamnik na sejem, se je voz prevrnil. Kolomaz se je razlil po pobočju nad Kurjo dolino in nanj so se prilepile kure. Ko so ob cesti za Kamnik sekali drevesa, so našli zaklad. Odkopali so lonec s tristotimi zlatniki, en je ohranjen v Ljubljani dva pa na Dunaju.

Pokrajina je bila zelena in lepo obdelana. Občasno smo zavili v gozd, ki nam je nudil senco. Pri tabli Stolnik smo ob cesti našli prijazno pismo gozdnega škrata. S puščicami je označil pot do zaklada, ki ga je pustil za nas, saj je imel veliko opravkov in nas ni mogel čakati. Pri kozolcu smo našli njegovo darilo, polno košaro arašidov in bonbonov. Razveselili smo se. Gozdnemu  škratu smo hvaležni za darilo. Ob kozolcu smo pomalicali. Pot smo nadaljevali skozi Stolnik. S hriba nas je pozdravil prav lep osliček.

Ko smo se skozi gozd spustili v dolino sta nas pričakala Monika in Tone Podjed. Sta stara starša naših dveh učencev. Pogostila sta nas s pecivom in sokom. Hvala jima.

Na njihovem dvorišču smo se nekoliko poigrali nato pa nadaljevali pot proti šoli. Bilo nam je vroče. Umili smo si roke, se napili hladne vode in se zbrali v šolski avli. Poslušali smo nadaljevanje zgodbice Čudoviti lisjak, ki jo je napisal Roald Dahl. Danes mineva sto let od njegovega rojstva.

Današnji dan je bil lep. Veliko novega smo videli in zvedeli. Hvala gospodu Ivanu, gospe Moniki in gospodu Tonetu.

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT