Šolska kronika

Dogodki na šoli 2013/2014

Kratek pregled tedenskega dogajanja v šolskem letu 2013/2014

43. TEDEN

23. junij do 24. junij 2014

Za nami sta še zadnja dva dneva letošnjega šolskega leta. V ponedeljek so učenci podružnične šole Vranja Peč odšli na končni izlet na slovensko obalo. Sprehodili so se iz Strunjana, preko Portoroža vse do Pirana, kjer so se kopali in sladkali s sladoledom.

V torek pa je potekala zaključna prireditev, na kateri smo podelili knjižne nagrade najuspešnejšim učencem, in učencem, ki so sodelovali v natečaju Kamnik, Maistrovo mesto. Vsi so prejeli tudi spričevala in se odpravili počitnicam nasproti. Vsem skupaj in vsakemu posebej želimo vesele, zabavne in nepozabne počitnice!!

41. TEDEN

9. junij do 13. junij 2014

Zadnji teden pouka v osnovni šoli je za našimi devetošolci. V petek so prejeli spričevala, priznanja in nagrade, zdaj pa jih čakajo dolge in vroče počitnice. Vsem čestitamo za uspešen zaključek osnovne šole in čim več uspehov na novi poti.

39. TEDEN

26. maj do 30. maj 2014

Za nami je miren teden, ki je minil pod vtisi preteklega, za nas prazničnega, tedna. Učenci so se ponovno posvetili učni snovi in pridobivanju ocen, vsem pa so se misli skrivoma še vedno vračale na pretekle nepozabne dogodke.

38. TEDEN

19. maj do 24. maj 2014

Pretekli teden je minil predvsem v znamenju priprav na Osrednjo šolsko prireditev ob 50. rojstnem dnevu naše šole. Učenci in učitelji so tekom celega tedna pilili svoje točke, pripravljali izdelke za sobotni sejem, krasili šolo, pekli slaščice…

Prvi večji dogodek za našo šolo se je zgodil v torek, 20. maja 2014, v večnamenskem prostoru šole, kjer je potekala predstavitev zbornika z naslovom Pol stoletja Albrehtove šole. Zbornik, ki obsega več kot dvesto strani, poleg zgodovine šolstva v Kamniku, na kratko opiše tudi življenjepis Frana Albrehta, pesnika in pisatelja, politika in ljubljanskega župana, kritika in prevajalca, urednika in organizatorja, ki je za svoje življenjsko delo prejel najvišje državno priznanje za umetniške dosežke, Prešernovo nagrado. V zborniku je predstavljena gradnja sedanje šolske stavbe s pogledom v prihodnost. V ločenih poglavjih so podrobneje opisana poglavja kulture, knjižnice in športa. Najdemo pa tudi opise ravnateljev šole ter sezname in fotografije učencev in učiteljev skozi čas. Hkrati je potekala tudi predstavitev zbirke Fosili iz okolice Kamnika in Kamniško-Savinjskih Alp, ter filatelistična razstava fosilov in mineralov.

Naslednje dejanje je bila petkova slovesna prireditev ob 50-letnici OŠ Frana Albrehta. S ponosom lahko povemo, da se je prireditve, poleg župana občine Kamnik, g. Marjana Šarca, udeležil tudi predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor. Oba častna gosta sta, tako kot ravnatelj šole, Rafko Lah, nagovorila učence, vse delavce šole in ostale obiskovalce, potem pa je sledil pester kulturno-športni program, katerega idejo in scenarij sta zasnovali učiteljici Tamara Bračič in Jana Svetec. Ob koncu so vsi učenci in delavci šole skupaj zapeli himno šole Frana Albrehta in razrezali rojstnodnevno torto.

Seveda pa se je teden zaključil z tradicionalnim sobotnim sejmom ustvarjalnosti in vrtno veselico. Učenci so na sejmu prodajali unikatne izdelke. Sledilo je športno druženje v različnih igrah ter šolska veselica s torto za vse navzoče. Pester program je povezoval animator Sten Vilar. Za nami je res nepozaben teden, ki se ga bomo zagotovo še dolgo spominjali.

 

HIMNA OŠ FRANA ALBREHTA

1.     Šola v Kamniku stoji,

mnogo učencev vanjo hiti.

Je pogumen ta korak,

prestopiti šolski prag.

REFREN:

V letih kar tu stojiš,
daješ ljubezen in znanje
vsem, ki imajo želje in sanje
in pogumno verjamejo vanje.

2.     V šoli Frana Albrehta,

znanje in kultura tu sta doma,

radi vsi tekmujemo,

športniki uspešni smo.

REFREN:

V letih kar tu stojiš,
daješ ljubezen in znanje
vsem, ki imajo želje in sanje
in pogumno verjamejo vanje.

3.     Eko Franček smeje se,

za okolje, zdravje mar nam je,

roke vsi podajmo si,

da bi vedno taki bili.

REFREN:

V letih kar tu stojiš,
daješ ljubezen in znanje
vsem, ki imajo želje in sanje
in pogumno verjamejo vanje.

 

Avtorice besedila:

Miša Šala, 8. c
Zala Dovič, 8. c
Lucija Vrhovnik, 6. a

37. TEDEN

12. maj do 16. maj 2014

36. TEDEN

5. maj do 9. maj 2014

Ta teden je za 6. in 9. razrede minil v znamenju Nacionalnega preverjanja znanja. V torek so pisali slovenski jezik, v petek matematiko, naslednji teden pa jih čaka še angleški jezik oziroma fizika.

V torek, 6. maja 2014 so imeli 5. razredi kulturno tehniški dan. Odšli so na grad Zaprice, kjer so spoznavali zgodovino Kamnika in izdelovali pečate. Kasneje so obiskali še galerijo Mihe Maleša.

V petek, 9. maja 2014, pa se je 15 učencev naše šole, v okviru festivala Bralnice pod slamnikom, srečalo z nizozemskim pisateljem GUUSOM Kuijerjem. Srečanje je potekalo na Osnovni šoli Rodica. Učenci so prebrali njegove knjige o deklici Polleke, o katerih so potem s pisateljem poklepetali. Za učence je bila to posebna izkušnja, ki jim bo še dolgo ostala v spominu.

35. TEDEN

28. april do 2. maj 2014

V času prvomajskih počitnic je potekalo Comenius srečanje v Grčiji, kjer so našo šolo zastopale učiteljice Darja Habjan, Mateja Stare in Lidija Vidmar. Program je potekal od sobote, 26.4.2014 do srede 30.4.2014. V šoli so se opravljala različna dela, zamenjali smo garderobne omarice v tretjem nadstropju in popravljali malenkosti, da bo šola še bolj prijazna in lepa.

34. TEDEN

21. april do 25. april 2014

V sredo, 23. aprila 2014, je našo šolo, v okviru prireditve ob zaključku Bralne značke, obiskala priznana slovenska pisateljica Desa Muck. Najprej se je ob 9 uri srečala z učenci od 1. do 5. Razreda in z njimi poklepetala o šolskih dneh in dogodivščinah. Predstavila jim je svoje knjižne junake od Anice do čudežne bolhe Megi. Povedala jim je tudi, kaj je potrebno, da lahko postaneš pisatelj.

Kasneje se je srečala še z učenci predmetne stopnje, s katerimi pa je poklepetala o prvi ljubezni in jim razkrila nekaj zanimivosti iz svoje mladosti. Srečanje je bilo zabavno in nepozabno.

V petek, 25. aprila 2014 pa so se nekateri naši učenci udeležili krosa in dosegli lepe rezultate.

Sedaj pa so počitnice že tik pred vrati, spočijte se in uživajte.

33. TEDEN

14. april do 18. april 2014

Teden pred velikonočnimi prazniki je minil umirjeno. V sredo, 16. aprila 2014, so se drugošolci matične šole v okviru športnega dne odpravili na pohod.

V četrtek pa so imeli učenci od 6. do 9. razreda atletsko tekmovanje v Mekinjah.

32. TEDEN

7. april do 12. April 2014

V preteklem tednu se je odvilo kar nekaj športnih tekmovanj. V ponedeljek, 7. aprila 2014, so se dekleta pomerila na občinskem prvenstvu v odbojki. Fante pa je isto tekmovanje čakalo v četrtek. V petek, 11. aprila 2014, je bilo šolsko državno prvenstvo v kegljanju, v soboto pa šolski državno prvenstvo v plezanju. V torek, 8. aprila 2014, so imeli učenci 6. in 9. razreda športni dan.

V sredo, 9. aprila 2014, je našo šolo, že tradicionalno, v okviru projekta Korak k sončku obiskal Gojmir Lešnjak Gojc. Srečanje z njim je potekalo  v večnamenskem prostoru matične šole. Z njim smo se pogovarjali o disleksiji.

Na podružnični šoli Tunjice, je v četrtek, 10. aprila 2014, potekala pomladna prireditev za starše. Prav tako v četrtek, je v hotelu Habakuk v Mariboru potekala zaključna konferenca projekta Popestrimo šolo. Namen dogodka je bil predstaviti aktivnosti, ki so se v okviru projekta odvijale na osnovnih šolah ter poudariti pomen tovrstnega dela za učitelje, učence in njihov napredek.

Ta teden pa smo v šolo odšli tudi v soboto, saj smo nadomeščali še drugi dan, ko zaradi vremenskih razmer ni bilo pouka. Druga delovna sobota je bila ekološko obarvana, saj smo za vse razrede izvedli tematski dan. Osrednja tema je bila VODA, izvajale pa so se tudi druge dejavnosti, s katerimi smo učence okoljsko ozaveščali in izobraževali.

Zaključujemo pa z lepo novico. Naša učenka, Jona Zore, je prejela zlato Cankarjevo priznanje, za kar ji seveda iskreno čestitamo!

31. TEDEN

31. marec do 4. april 2014  

V ponedeljek, 31. marca 2014, se je naša šola, v okviru projekta Popestrimo šolo udeležila zaključnega izleta »Popestrimo dan«, ki ga je  organiziral Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije za vse OŠ, ki so vključene v ta projekt.

22 učencev iz OŠ Frana Albrehta in Toma Brejca (partnerska šola) ter spremljevalke Monika Hribar, Bea De Cecco in Andreja Ortl so se udeležili športnih in naravoslovnih delavnic, ki so jih pripravili na Centru šolskih in obšolskih dejavnosti v Gorenju pri Zrečah. Preživeli so lep in zanimiv dan.

V sredo, 2. aprila 2014, je potekalo Področno tekmovanje iz matematike za srebrno Vegovo priznanje, katerega se je udeležilo tudi nekaj učencev naše šole.

Konec tedna pa je bil mednarodno obarvan, saj so nas, v okviru projekta Comenius, obiskali učenci in učitelji iz Nemčije, Turčije in Finske. Pri nas so preživeli cel konec tedna, od četrtka do ponedeljka. V petek so se našim učencem pridružili pri pouku na centralni šoli in podružnicah. V ponedeljek jih bodo popeljali na izlet po Sloveniji, med drugim se bodo ustavili tudi v Bohinju.

30. TEDEN

24. marec do 28. marec 2014

Zapis tega tedna lahko strnimo v tri točke. S ponosom poročamo, da sta v tem tednu potekali dve državni tekmovanji v znanju, na kateri so se uvrstili tudi naši učenci. V torek, 25. marca 2014, je potekalo državno tekmovanje iz angleščine, v soboto, 29. marca, pa tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje. Močno smo stiskali pesti za čimboljše uvrstitve. Na rezultate pa še čakamo.

V torek zvečer so se sestali člani komisije za šolsko prehrano.

V petek, 28. marca, pa je bil v skladu s šolskim koledarjem pouka prost dan. Za prijavljene učence je bilo kljub vsemu organizirano varstvo na matični šoli, učitelji pa smo odšli na dvodnevno strokovno ekskurzijo na Bavarsko, natančneje v Andechs. Tam smo obiskali štiri šole in spoznali njihov delovni utrip. Na ekskurzijo smo se pripravili tako, da smo v obliki delavnic na marčevski konferenci spoznavali nemško kulturo in nemški jezik.

29. TEDEN

17. marec do 22. marec 2014

V preteklem tednu smo poročali o fotografiranju učencev predmetne stopnje, v tem tednu, natančneje v ponedeljek, 17. marca, pa so se slikali še učenci razredne stopnje matične šole in podružnic.

Ponedeljek pa je bil poleg fotografiranja še posebej vznemirljiv za šestošolce, ki so v lepem pomladnem vremenu odhajali proti smučišču Cerkno, kjer so preživeli čudovit teden v zimski šoli v naravi. Zapise in utrinke v obliki fotografij smo lahko vsak dan spremljali tudi na šolski spletni strani. Učenci so poleg smučanja uživali še v teku na smučeh, večernem plavanju, tomboli in drugih družabnih igrah, ogledu muzeja in zaključni smučarski tekmi, v kateri so pokazali vse spretnosti in znanje, ki so ga pridobili v preteklih dneh. Domov so se vrnili v petek popoldan.

V sredo, 19. marca, se je sedem naših učencev udeležilo 13. regijskega srečanja mladih raziskovalcev domžalsko-kamniške regije. Učenci so sodelovali s štirimi nalogami z naslednjih področij: kemija, biologija, gospodinjstvo in šport. Pomagale so jim štiri mentorice: Melita Kosaber, Monika Jelenc, Tanja Bervar in Danica Mati Djuraki. Na vabilo organizatorja srečanja OŠ Brinje Grosuplje pa so se odzvale tudi tri ocenjevalke pisnih nalog, in sicer Tina Plahutnik, Tadeja Kilar in Ema Vidic Judež. Ema Vidic Judež je na srečanju sodelovala tudi v komisiji za ocenjevanje predstavitev nalog. Z veseljem poročamo, da sta se na državno tekmovanje uvrstili dve naši nalogi. Prva je naloga, ki jo je pripravila Karmen Golob in ima naslov Preprosto čisto in je s področja gospodinjstva, drugo pa je pripravil Nik Aleksander Toš z naslovom Spreminjanje telesnih lastnosti in sposobnosti učencev in učenk osnovnih šol skozi čas in je s področja športa. Čestitamo.

V sredo zvečer so se srečali tudi člani Upravnega odbora šolskega sklada na temo prihajajočih Vesninih igrarij.

V petek, 21. marca, je dopoldan potekalo šolsko tekmovanje v znanju matematike, matematični kenguru. O rezultatih bomo še poročali.

Teden pa se še ni končal, saj smo imeli v soboto, 22. marca, zaradi februarske vremenske ujme in odpadlega pouka, delovno soboto. Upravni odbor šolskega sklada je za ta dan pripravil Vesnine igrarije. Člani odbora si namreč ves čas prizadevajo, da bi omogočili nemoteno šolanje in kvalitetnejši pouk učencem na šoli. S prireditvijo in zbiranjem prostovoljnih prispevkov so dodatno omogočili nadstandardni pouk našim učencem, poleg tega pa pomagali tudi socialno šibkim. Dan je potekal takole: prvi dve uri so imeli učenci pouk po ponedeljkovem urniku, sledila je malica, potem so se učenci preselili v športno dvorano, kjer jih nagovoril predsednik upravnega odbora šolskega sklada, nato pa so učitelji organizirali različne delavnice. Te so imele dobrodelni namen, nanje pa smo povabili tudi starše. Namen delavnic je bilo druženje. Zbrani denar pa bo namenjen za nakup šivalnega stroja za pouk tehnike in za poravnavo stroškov dnevov dejavnosti.

V soboto dopoldan so učenci in učiteljice podružnice Mekinje pripravili kulturno prireditev ob materinskem dnevu, zato so bile njihove Vesnine igrarije kulturno obarvane. Zvečer so prireditev z gledališko igrico ob materinskem dnevu pripravili tudi na podružnici na Vranji Peči.

Zapis pa zaključujemo še z enim uspehom. Šola je sodelovala na prvem nagradnem natečaju Kamnik, Maistrovo mesto. Oddali smo 12 del, in sicer po tri likovna in tri literarna dela učencev druge in tretje triade. Med najboljše pa je komisija uvrstila tudi likovno delo naše petošolke Ele Vrankar. Prihodnji konec tedna bosta zato učenka in njena mentorica Mateja Jamnik prejeli nagrado na občinski prireditvi. Vsi učenci, ki so sodelovali na natečaju pa bodo knjižne nagrade prejeli na zaključni šolski prireditvi, ki bo 24. junija 2014. Takrat se bodo prireditve udeležili predstavniki Veteranskih organizacij in učencem podelili nagrade. Čestitamo.

28. TEDEN

10. marec do 14. marec 2014

Zapis preteklega tedna začenjamo z novicami o tekmovanjih. V torek, 11. marca, je v Kranju potekalo področno prvenstvo v plavanju. Naši učenci žal niso dosegli vidnejših rezultatov. V sredo, 12. marca, je bilo območno tekmovanje v znanju geografije, ki sta se ga udeležila dva učenca z mentorico Emo Vidic Judež. V sredo je potekalo še področno prvenstvo v kegljanju na kegljišču v Mekinjah. Pri dečkih letnik 1999 in mlajši so naši učenci dosegli prvo in tretje mesto, dečki letnika 2001 in mlajši pa prva tri mesta. Tudi deklice so bile odlične, in sicer deklice letnika 1999 in mlajše so dosegle prvo in drugo mesto, letnika 2001 in mlajše pa prvo in tretje mesto. Za konec rezultatov še najboljša športna novica tedna. Eva Šobar je na področnem tekmovanju v namiznem tenisu v četrtek, 13. marca, dosegla prvo mesto v kategoriji učenk od 1. do 5. razreda in se tako uvrstila na državno tekmovanje. Čestitamo vsem!

V tem tednu je potekla tudi tradicionalna revija otroških in mladinskih pevskih zborov. V Domu kulture Kamnik so v sredo, 12. marca, nastopili naši učenci pevskih zborov iz Tunjic, Mekinj in matične šole, v četrtek, 13. marca, pa še dva zbora iz podružnične šole Nevlje.

V petek, 14. marca, je na šoli potekalo fotografiranje učencev predmetne stopnje.

Poročamo pa še o športnih rezultatih za nazaj. Na področnem prvenstvu v šahu, ki je bilo 3. marca v Domžalah, sta naši ekipi fantov in deklet dosegli tretje mesto. Na prvenstvu občin Kamnik in Komenda v košarki, ki je bilo 3. marca v naši športni dvorani, je ekipa deklet letnika 2001 in mlajše dosegla prvo, fantje pa 4. mesto. Na državnem prvenstvu v deskanju na snegu pa je naša učenka Eva Štupar dosegla drugo mesto. Vsem še enkrat iskrene čestitke za vse uspehe.

27. TEDEN

3. marec do 7. marec 2014

V preteklem tednu smo z maskami preganjali zimo. Na pustni torek, 4. marca 2014, so imeli učenci predmetne stopnje tehniški dan, na katerem so izdelovali pustne maske in pripravili plakate o različnih maskah slovenskih pokrajin. Torek je bil seveda zato zelo pester.

Od ponedeljka do četrtka pa so se tretješolci podružničnih šol učili plavanja na plavalnem tečaju, ki je zaradi vremenske ujme odpadel v mesecu februarju.

V sredo, 5. marca, je na šoli potekalo šolsko tekmovanje iz znanja fizike. O rezultatih bomo še poročali. Sreda pa je bila posebna tudi za sedmošolce, ki so za nagrado za sodelovanje v natečaju v okviru Eko šole Zeleni Franček obiskali Hišo eksperimentov. Na natečaju so namreč dosegli prvo mesto, s tem, ko so izdelali vulkan iz odpadnega materiala. V Ljubljano sicer niso mogli vsi sedmošolci, ampak le vsi učenci 7. a in po 10 učencev iz 7. b in 7. c.  Čestitamo za prvo mesto.

V četrtek, 6. februarja, je bil zimski športni dan za učence predmetne stopnje. Učenci so lahko izbirali med naslednjimi aktivnostmi: plavanje v Atlantisu, pohod v okolici Kamnika, drsanje na pokritem drsališču v Kranju, smučanje na Krvavcu in ogled tekme biatlona na Pokljuki.

Zaključimo pa še z dogajanjem zadnjega dne tega tedna. V petek so imeli sedmošolci kulturni dan. Učiteljice geografije, zgodovine, glasbe, likovne umetnosti in socialna delavka so jim pripravile delavnice v povezavi s svetovnimi verstvi.

V nasprotju s prejšnjim tednom je bilo dogajanje tega tedna precej pestro in zanimivo.

26. TEDEN

24. februar do 28. februar 2014

Teden po zimskih počitnicah je minil z manj dodatnimi aktivnostmi, saj lahko poročamo le o dveh dogodkih. V torek, 25. februarja, so imeli petošolci matične šole in podružnic tehniški dan. Učitelj računalništva, socialna delavka in specialna pedagoginja so jih pripravili delavnice na temo odraščanja in varne rabe interneta. V sredo zvečer pa so se srečali člani sveta šole.

25. TEDEN

17. februar do 21. februar 2014

Za nami so letošnje zimske počitnice, v katerih je dež vzel sneg. Snega pa je bilo dovolj po naših smučiščih, po katerih smo lahko vijugali. Nekateri so torej smučali, nekateri tudi plavali, vsak pa si je na svoj način nabral energije za nove zmage.    

24. TEDEN

10. februar do 14. februar 2014

V ponedeljek, 10. februarja, so drugošolci matične šole odšli na tabor, in sicer v CŠOD Lipa v Črmošnjice. Na spletni strani šole smo lahko v obliki fotografij spremljali dogajanje na taboru. S taborom so zaključili v sredo, 12. februarja, ko so v Črmošnjice odšli še drugošolci naših podružničnih šol in se domov vrnili na valentinov petek, 14. februarja.

V ponedeljek, 10. februarja, je na naši šoli potekalo četrtfinale državnega prvenstva v odbojki za fante letnika 1999 in mlajše. Naši učenci so dosegli 2. mesto. Ker se v nadaljnje tekmovanje uvrsti samo zmagovalna ekipa, so tako kot dekleta prejšnji teden s tekmovanjem v četrtfinalu zaključili. Vseeno čestitke za uspeh.

V torek, 11. februarja 2014, je bila seja sveta staršev.

V petek, 14., in v soboto 15. februarja 2014, so po vsej državi potekali informativni dnevi za vpis v srednje šole. Naši devetošolci so obiskali srednje šole, kjer bi po končani osnovni šoli želeli nadaljevati s šolanjem.

V mesecu februarju poteka tudi vpis otrok v prvi razred. Število otrok je letos precej višje kot prejšnja leta.

Še nekaj besed o aktivnostih v okviru šolskega parlamenta. Učenka, ki je predstavnica parlamenta in je vključena tudi v aktivnost Portret meseca, je dala pobudo, da bi izdelali veliko oko iz pozitivnih, spodbudnih besed. Predstavniki otroškega parlamenta 2. triletja so predlagali, da bi v to dejavnost vključili vse učence naše šole. Učenci so zato konec januarja začeli z zbiranjem pozitivnih besed, ki jih iščejo v časopisih, prinesejo v šolo in oddajo v skrinjico ob panoju pred zbornico. Učenci parlamenta bodo iz teh besed sestavili skupno oko. Zapisali so, da je »naša vizija izdelati oko, ki predstavlja naše vrednote in odkriva, kaj nas v življenju vodi. Ob tem bo pogled na končni izdelek opominjal, kaj trenutno nosimo v naših srcih in s tem tudi v očeh; kaj iščemo, gledamo, opažamo. Povežimo se v dobrem in se srečajmo v skupnem pogledu!« Čestitamo za to plemenito idejo in dejanje.

Zaključujemo pa še z eno prijetno novico. Naša učenka Jona Zore se je uvrstila na državno tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje. Čestitamo in ji želimo veliko uspeha konec marca na državnem tekmovanju.

23. TEDEN

3. februar do 7. februar 2014

Vremenska ujma, ki je prizadela našo državo, je povzročila prekinitev pouka. Sneg in predvsem žled sta povzročila, da je prišlo na treh podružnicah do izpada elektrike. Poleg tega so bile zelo nevarne tudi ceste, saj je žled polomil drevesa ob njih in poti do šolskih stavb so bile zelo nevarne. Po navodilu okrožnice ministra za šolstvo in odločitvi občine Kamnik se je vodstvo naše šole odločilo, da v ponedeljek in torek na vseh lokacijah ni bilo pouka. S poukom smo nadaljevali v sredo, 5. februarja 2014, in sicer na matični šoli ter na podružnicah Nevlje, Mekinje in Tunjice. Najslabše razmere pa so bile v šolskem okolišu Vranja Peč, saj zaradi vseh omenjenih nevarnosti učenci niso imeli pouka ves teden. Tudi učenci predmetne stopnje niso prihajali v šolo v Kamnik, ker je bil prevoz v šolo preveč nevaren. Vsi upamo, da se bodo razmere čimprej izboljšale.

Vreme pa je prekrižalo načrte tudi tretješolcem, ki bi morali v tem tednu obiskovati plavalni tečaj v bazenu Cirius-a. Učiteljice so se odločile, da tečaj od srede do petka izvedejo za tretješolce matične šole, učenci podružničnih šol pa bodo plavalni tečaj obiskovali v mesecu marcu.

Na vrsti pa so obvestila o tekmovanjih. V četrtek, 6. februarja, je na šoli potekalo tekmovanje v znanju geografije. Prav tako v četrtek je ekipa deklet odšla na četrtfinale državnega prvenstva v odbojki, ki je bilo na osnovni šoli v Žužemberku. Dekleta so dosegla drugo mesto. Ker se v polfinale uvrsti samo zmagovalna ekipa, so naša dekleta s tekmovanjem žal zaključila. Uspešnejši pa so bili naši ponjavarji. Ekipa starejših učencev je v finalu državnega prvenstva v skokih z male prožne ponjave, ki je bilo na osnovni šoli v Brežicah, stala na stopničkah, dosegli so tretje mesto. Bravo fantje.

Poročamo pa lahko o uspehu naših učencev na prvenstvu osnovnih šol občin Kamnik in Komenda v namiznem tenisu za dečke in deklice. V kategoriji deklic od 1. do 5. razreda je naša učenka Eva Šobar zasedla prvo mesto. V kategoriji dečkov od 1. do 5. razreda pa sta naša dva učenca Jan Šobar in Aleksander Leon Štukelj zasedla drugo in tretje mesto. Čestitamo.

V petek, 7. februarja, je v večnamenskem prostoru šole potekala prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Učenci so skupaj z učiteljicami pripravili nekaj glasbenih in recitacijskih točk. Ob tej priložnosti pa smo učencem, ki so sodelovali na literarnem natečaju šolske knjižnice, podelili pohvale za tri najboljše pesmi. Iz vsake triade smo izbrali najboljšega, nagrajenci pa so bili Viktor Kacarski iz 1. a, Kaja iz 5. razreda in Vita Vodnik iz 7. a razreda. Čestitke mladim pesnikom.

22. TEDEN

27. januar do 31. januar 2014

Teden se je za učitelje začel z ocenjevalnimi konferencami za učence razredne stopnje, za osmošolce pa je bil ponedeljek dan, ko so polni pričakovanj odšli na naravoslovni tabor v Tolmin, v Center šolskih in obšolskih dejavnosti Soča. Tabor so poimenovali Krasna si, bistra hči planin. V njihovem spletnem dnevniku smo lahko prebrali, da so uživali v soncu in snegu, v lokostrelstvu in pohodništvu, zadnji večer pa v večernem druženju z zabavnimi igrami. Učenci so se domov vrnili v petek, 31. januarja.

Sreda, 29. januarja, je bila tekmovalni dan tega tedna. Ta dan je namreč nekaj učencev odšlo na regijsko tekmovanje iz znanja angleščine, ki je bilo na OŠ Dragomelj, tri ekipe pa na OŠ Žirovnica, kjer je potekalo polfinale državnega prvenstva v skokih z male prožne ponjave. Ker so bili med tekmovalci tudi učenci, ki so bili v tem tednu na naravoslovne taboru, smo v njihovem spletnem dnevniku lahko prebrali, kako so osmošolci iz Tolmina z vlakom potovali v Žirovnico. Zapisali pa so tudi novico o rezultatih: »Mlajši dečki so si priborili 3. mesto v polfinalu, starejši dečki so dosegli drugo mesto v svoji kategoriji, prav tako odlične so bile tudi starejše deklice. To je noroooooooo!« Čestitamo.

V petek, 31. januarja, se je zaključil tudi literarni natečaj na temo slovenskega kulturnega praznika. Učenci so ves mesec januar pisali pesmi, za navdih so izbirali med Albrehtovimi pesmimi z naslovi Noč, Pomlad, Romanca in Pesem. Rezultati bodo znani v naslednjih dneh.

21. TEDEN

20. januar do 24. januar 2014

Zapis tega tedna začenjamo z novico, da so se naša dekleta na področnem prvenstvu v odbojki, ki je prejšnji teden potekalo na naši šoli, z doseženim prvim mestom uvrstila na državno prvenstvo. Čestitamo.

V ponedeljek, 20. januarja, je na osnovni šoli Stranje potekalo še področno prvenstvo v odbojki za fante, ki so dosegli 2. mesto. Tako kot dekleta, so se tudi fantje uvrstili na državno prvenstvo. Čestitke. Na šoli pa je v ponedeljek potekalo še šolsko tekmovanje iz znanja kemije.

Učenci, ki obiskujejo izbirna predmeta s področja kemije Poskusi v kemiji in Kemija v življenju so si v torek, 21. januarja, v Ljubljani ogledali Kemijski inštitut.

V četrtek in petek pa sta bila na šoli dva tehniška dneva. V četrtek so se šestošolci ukvarjali s papirjem, v petek pa so si učenci 8. in 9. razreda v okviru poklicne orientacije ogledali več poklicev in obiskali različna podjetja. Več pa v zapisu na portalu Kamničan.si. 

Teden smo učitelji zaključili na ocenjevalni konferenci za učence predmetne stopnje.

20. TEDEN

13. januar do 17. januar 2014

Prejšnji teden smo vas pozvali h glasovanju za našo učenko, ki je sodelovala na natečaju Doodle 4 Google, v katerem so otroci iz vse Slovenije ustvarjali Google logotipe na temo Slovenija in jaz. Ta teden pa sporočamo, da je bila v sredo, 15. januarja, v Mestnem muzeju v Ljubljani, zaključna prireditev natečaja, na kateri so bili razstavljeni vsi finalni doodli. Med finalisti je bila naša učenka Lucija Jančar, ki je narisala logotip Google v obliki človeške ribice, zmaga pa je šla v roke Maksu Lenartu Černelču. Še enkrat čestitamo naši Luciji za uvrstitev med finaliste.

Še športna novica: v petek, 17. januarja, je bilo področno prvenstvo v odbojki za dekleta na naši šoli. O rezultatih pa naslednji teden.

19. TEDEN

6. januar 2014 do 10. januar 2014

V torek, 7. januarja, smo imeli na šoli poseben obisk. Ker kot šola že več let sodelujemo v projektu samoevalvacije, sta nas obiskala dva zunanja evalvatorja. Opravila sta več pogovorov z izbranimi učitelji in si tudi ogledala šolo. Sklepna ugotovitev z obeh strani je bila, da so taki pogovori potrebni, saj nam pomagajo najti nove ideje in s tem izboljšati učni proces.

V sredo, 8. januarja, so si učenci razredne stopnje ogledali donatorsko predstavo z naslovom V deželi vilinskega ključa, ki govori o vrednotah.

Z veseljem sporočamo, da je bila naša učenka Lucija Jančar na natečaju Doodle 4 Google izbrana med 30 najboljših. Čestitamo. Zmagovalec bo tisti, ki bo prejel največ glasov, zato vas vabimo, da do ponedeljka, 13. januarja, oddate čimveč glasov zanjo. Zaključek natečaja s prireditvijo bo v sredo, 15. januarja, v Mestnem muzeju v Ljubljani. Na dogodku pa bodo odprli tudi razstavo finalnih doodlov.

Za zaključek zapisa pa še o dveh natečajih. Najprej o literarnem natečaju, ki ga je razpisala naša šolska knjižnica ob slovenskem kulturnem prazniku. Ker je bil Fran Albreht pesnik, bomo na natečaju iskali pesem z Albrehtovim naslovom. Natečaj bo trajal ves mesec januar.

Kot šola pa smo se prijavili na 1. nagradni natečaj z naslovom Kamnik Maistrovo mesto. Natečaj je namenjen učencem drugega in tretjega triletja. Učenci lahko sodelujejo z literarnim ali likovnim prispevkom na temo generala Rudolfa Maistra in domoljubja. Natečaj so razpisale veteranske in domoljubne organizacije občine Kamnik.

18. TEDEN

30. december 2013 do 3. januar 2014

V prvem tednu leta smo bili zaradi počitnic in praznika v šoli le v četrtek in petek, zato sta dneva minila v poprazničnem vzdušju.

Poročamo pa lahko še o predpraznični dejavnosti. Učiteljica športa Tamara Bračič je namreč v okviru dela z nadarjenimi učenci pripravila kratko gibalno zgodbo s poučnim sporočilom za učence razredne stopnje. Učenci so tako drug drugemu polepšali predpraznične dni.

17. TEDEN

23. december 2013 do 27. december 2013

Za nami sta zadnja dva dneva pouka v letošnjem letu. Seveda sta minila v znamenju prihajajočih praznikov in počitnic. V ponedeljek, 23. Decembra 2013 so si učenci od 7. do 9. razreda ogledali slovenski film Gremo mi po svoje 2, v Domu kulture Kamnik. Popoldan, ob 17.30 uri, pa so na PŠ Vranja Peč pripravili prireditev za starše. Učenci so se predstavili z igro Je zima babica ali gospodična?

V torek, 24. decembra 2013, je potekalo tradicionalno plesno tekmovanje.

V sredo smo praznovali božič, v četrtek pa dan samostojnosti, sedaj pa že hitimo novemu letu nasproti. Srečno 2014!

16. TEDEN

16. december 2013 do 20. december 2013

Hitro se približuje konec leta in z njim šolske počitnice. Na OŠ Frana Albrehta vsako leto, v predprazničnem času, organiziramo akcijo zbiranja igrač, družabnih iger, knjig... Z njimi obdarimo otroke iz družin, ki jim prednovoletni čas povzroča stiske, ker nimajo dovolj sredstev niti za preživetje.

Letos je v projektu, ki smo ga poimenovali Dobri mož za vse otroke, sodeloval 8. C razred. Skupno načrtovanje aktivnosti, razdelitev nalog med učenci, izvedba dogovorjenega in prireditev, na kateri smo obdarili otroke, je potekala pod mentorstvom razredničarke Tadeje Kilar, svetovalne delavke Tine Plahutnik in pripravnice Margarete Cerk.

V torek, 17. decembra 2013, smo  v sodelovanju z OZ RK Kamnik, na prireditvi obdarili 62 otrok iz Kamnika in Komende.

V sredo so imeli učenci 5. razredov kulturni dan, v četrtek, 19. decembra in petek, 20. decembra 2013 pa je na naši šoli potekalo Občinsko prvenstvo v nogometu za fante.

15. TEDEN

9. december 2013 do 13. december 2013

V ponedeljek, 9. decembra 2013, so bile še zadnje pogovorne ure v tem letu. V torek, 10. decembra 2013, so se na OŠ Stranje, v odbojki pomerili fantje, v četrtek, 12. decembra 2013, pa še dekleta na OŠ Marije Vere. Fantje so osvojili 2. mesto, dekleta pa so zmagala. Vsi so se uvrstili na področno tekmovanje, za kar jim iskreno čestitamo!!!

Tekmovalo se je tudi na Prvenstvu osnovnih šol občin Kamnik – Komenda v košarki, kjer so tako dekleta kot fantje, osvojili 3. mesto. Klara Flerin in Jan Repanšek pa sta se uvrstila med tri najboljše igralce prvenstva. ČESTITAMO!!!

Na matični šoli in podružnicah so potekale tudi različne delavnice in prireditve za starše. Na PŠ Tunjice so imeli prireditev v torek ob 18 uri, na matični šoli pa je bila novoletna prireditev v četrtek, v športni dvorani, po srečanju z upokojenci OŠ Frana Albrehta. Prireditev so zaključili s prazničnim sejmom, kjer so kupovali izdelke, ki so jih pripravili naši učenci. Bilo je lepo.

14. TEDEN

2. december 2013 do 6. december 2013

Teden je minil v znamenju tabora 7. razredov, ki so odšli na Linške Ravne nad Kobaridom. Ogledali so si jamo Kavka, streljali z lokom, šli so na pohod v beneško vas Topolovo, imeli orientacijo in plezanje. Za njimi so nepozabni dnevi, preživeti na čistem zraku in v dobri družbi.

V tem tednu je potekalo tudi nekaj tekmovanj, od tekmovanja iz angleškega in nemškega jezika, do Cankarjevega tekmovanja iz slovenskega jezika, v petek, 6. decembra 2013, pa je potekalo področno tekmovanje v šahu ter občinsko tekmovanje v košarki za fante in dekleta. O rezultatih naših učencev vas bomo obvestili v prihodnjih tednih.

V sredo, 4. Decembra 2013, so imeli, učenci 1. A in B razreda matične šole, tehniški dan. Izdelovali so novoletne okraske za razred, prav tako, kot so to v petek počeli učenci 2. A in B razreda. Učenci PŠ Mekinje in PŠ Nevlje, pa so okraske izdelovali skupaj s starši na Novoletnih delavnicah.

13. TEDEN

25. november 2013 do 29. november 2013

Ta teden bomo začeli s tekmovanji in priznanji, ki so jih naši učenci prejeli. Na državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike (tekmovanje je bilo 23. novembra 2013 na OŠ Jožeta Moškriča v Ljubljani)  so vsi 4 učenci naše šole, ki so se tekmovanja udeležili, prejeli priznanja.

David Golob, Tinkara Balantič in Nejc Pogačar so osvojili srebrno priznanje, Gorazd Motnikar pa je osvojil zlato priznanje. Na tekmovanju iz logike, je prav tako Gorazd Motnikar prejel srebrno priznanje. Čestitamo!!!

V prejšnjem in tem tednu je potekalo tudi drugo srečanje otroškega parlamenta za 2. in 3. triado. 2. triada se je pogovarjali o razmerah v družbi, 3. triada pa o odnosih in EKO temah.

V sredo, 27. novembra 2013, so imeli učenci PŠ Mekinje tehniški dan, na katerem so izdelovali okraske za prihajajoče praznike.

12. TEDEN

18. november 2013 do 22. november 2013

Tudi v tem tednu se je zvrstilo kar nekaj različnih dogodkov. V ponedeljek, 18. novembra 2013, so imeli športni dan 8. razredi, v četrtek, 21. novembra 2013 pa 9. razredi.

7. razredi so imeli v torek, 19. novembra 2013 kulturni dan, 1. A in B matične šole pa v petek, 22. novembra 2013 naravoslovni dan oziroma Sadni dan.

Zaključil se je tudi natečaj za knjižne kazalke, ki so jih učenci izdelovali doma ali pri pouku. Komisija je med 48 posameznimi in 8 skupinskimi kazalkami izbrala najboljše in jih nagradila. Iz 1. triade je nagrado prejel Patrik Štupar, 1. razred Tunjice, iz 2. Triade Nea Omerzu 4.A, iz 3. Triade pa sta si nagrado razdelili Maja Gruden 7.C in Anja Papuga 9.C.

Najboljše skupinske kazalke so po mnenju komisije naredili učenci 1. B, 2. A, 2. B in 5. razreda iz Mekinje. Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje in jim čestitamo!

11. TEDEN

11. november 2013 do 15. november 2013

Pretekli teden je minil predvsem v znamenju naravoslovnih in športnih dni.

3. a in b razred sta v ponedeljek, 11. novembra 2013, obiskala kamniško tržnico. V torek, 12. novembra 2013, so imeli 7. razredi športni dan. Igrali so igre z žogo, od košarke, odbojke, do nogometa. 3. razred PŠ Mekinje je imel sistematski pregled v Zdravstvenem domu Kamnik, 2. a in b razred matične šole pa sta imela ob 18 uri roditeljski sestanek za starše.

V četrtek, 14. novembra 2013, so imeli športni dan, igre z žogo, 6. razredi. 3. a razred je imel ob 17.30 uri roditeljski sestanek.

V petek, 15. novembra 2013, pa smo, tako kot po drugih šolah in vrtcih po Sloveniji, obeležili Slovenski dan hrane, s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Učenci so za zajtrk oziroma malico jedli kruh, maslo, med, mleko in jabolko, lokalnih proizvajalcev. Pri pouku so nekaj časa namenili tem živilom in lokalni pridelavi hrane, na podružnicah in nekaterih razredih matične šole pa so imeli naravoslovni dan na temo tradicionalnega zajtrka.

10. TEDEN

4. november 2013 do 8. november 2013

Prvi teden po počitnicah je minil precej mirno.

V torek, 5. novembra 2013, so imeli učenci 3. razreda PŠ Nevlje sistematski pregled v Zdravstvenem domu Kamnik. Učenci 4. a in b razreda matične šole pa so imeli, prav tako v torek, kulturni dan.

V petek, 8. novembra 2013, si je 2. a razred, v Šoli idej, ogledal razstavo slik, ki so jih naslikali učenci naše šole.

9. TEDEN

28. oktober 2013 do 1. november 2013

V soboto, 26. oktobra 2013 je potekal Ljubljanski maraton, katerega se je udeležilo tudi 11 učencev naše šole. Vsem čestitamo za udeležbo in dosežene rezultate, še posebej Tjaši Vrtačič za osvojeno 2. mesto in Janu Škrjancu, ki je bil 4.

Drugače je počitniški teden minil mirno. Upamo, da so si učenci in učitelji odpočili in napolnili baterije, tako da bodo lahko v naslednjem tednu pridno nadaljevali z učenjem. 

8. TEDEN

21. oktober 2013 do 25. oktober 2013

Zadnji teden pred krompirjevimi počitnicami je za 7. razrede minil v znamenju knjige in knjižnic. V okviru projekta Rastem s knjigo, so vsi trije 7. razredi obiskali Matično knjižnico Kamnik, kjer so jim predstavili dejavnosti, ki jih knjižnica organizira, ter knjige, ki se jih splača prebrati. V dar so dobili tudi knjigo Vinka Möderndorferja z naslovom Kot v filmu. 7. a in 7. b sta knjižnico obiskala v sredo, 23. oktobra 2013, 7. c pa v četrek, 24. oktobra 2013.

V torek, 22. oktobra 2013, je imel 3.b razred sistematski pregled v Zdravstvenem domu Kamnik.

Cel teden, med 21. oktobrom in 25. oktobrom 2013, pa so na naši šoli potekale delavnice v okviru projekta SIMBIOZA. Delavnice so potekale v dopoldanskem času od 9.00 do 11.00, v popoldanskem času pa od 16.00 do 18.00. Pri delavnicah so sodelovali nekateri učenci 8. in 9. razredov, ter nekateri zaposleni.

V prihodnjem tednu pa nas čakajo šolske počitnice, naj bodo prijetne.

7. TEDEN

14. oktober 2013 do 18. oktober 2013

V soboto, 12. oktobra 2013, je potekalo Občinsko prvenstvo v uličnem teku - 5. Veronikin tek, na katerem je sodelovalo več kot 50 učencev naše šole. Veseli smo, da so se ga učenci udeležili v tako velikem številu in jim iskreno čestitamo za sodelovanje in dosežke. Še posebej pa čestitamo prejemnikom medalj v posameznih starostnih kategorijah, Tjaši Vrtačič za 1. mesto,  Urški Bernot in Janu Škrjancu za 2. mesto, ter Gaji Perko za osvojeno 3. mesto.

V četrtek, 17. oktobra 2013, sta imela 5. a in b razred športni dan, v okviru katerega so odšli na pohod do slapa Orglice. Vreme jim je bilo naklonjeno, tako kot tudi v sredo, ko so vsi 5. razredi, tako iz matične šole kot iz vseh štirih podružnic odšli na naravoslovni dan v Zelence.

V petek, 18. oktobra 2013, smo na matični šoli izvedli evakuacijsko vajo v primeru požara. Delavci šole so nas obvestili o začetku požara. Vsi učenci, učitelji in ostali zaposleni smo hitro, v dobrih 2 minutah zapustili šolsko stavbo in se zbrali na dvorišču šole.

6. TEDEN

7. oktober 2013 do 11. oktober 2013

Za nami je teden otroka, v okviru katerega sta 1. a in b razred, v ponedeljek, 7. oktobra 2013, obiskala gasilsko postajo na Livarski. V petek, 11. oktobra 2013, v Šoli Idej odprli že 5. otroško likovno razstavo ob Tednu otroka. Razstava nosi naslov BARVITOST, predstavljajo se mladi ustvarjalci matične šole in Podružnične šole Nevlje, ogledate pa si jo lahko do 10. novembra 2013.

V torek, 8. oktobra 2013, sta imela 1. a in b razred naravoslovni dan. Obiskali so Arboretum Volčji Potok, kjer so si ogledali super drevesa. 3. a razred pa je imel zdravniški sistematski pregled.

V sredo, 9. oktobra 2013, sta 3. razreda matične šole imela naravoslovni dan. Dan so preživeli v gozdu, kjer so se naučili veliko novega, predvsem pa uživali v naravi.

5. TEDEN

30. september 2013 do 4. oktober 2013

V tem tednu poročamo predvsem o športnih dogodkih in dosežkih.

Naša dva učenca, Ajda in Žan Auersperger, sta 21. 9. 2013, opravila Slovensko planinsko pot in razširjeno pot.

Slovensko planinsko pot sestavlja 75 kontrolnih točk, od tega se povzpne na 14 dvatisočakov, razširjeno pot pa sestavlja dodatnih 35 obveznih kontrolnih točk, od tega se povzpne na dodatnih 7 dvatisočakov. Ajda in Žan sta pot opravila izredno hitro, od 16.10.2011 do 21.9.2013, ko sta jo zaključila na naši bližnji Skuti 2532 m. Obema seveda iskreno čestitamo in jima želimo še veliko osvojenih vrhov!

V torek, 1. oktobra 2013, so se učenci 1. a in b razreda matične šole udeležili 1. Mini olimpijade, ki je potekala na športnem igrišču Virtus. Udeležilo se jo je skoraj 300 otrok prvega triletja kamniških osnovnih šol.

V petek, 4. oktobra 2013, dopoldne pa je generalni direktor podjetja Danfoss Trata, Aleksander Zalaznik, s svojimi sodelavci županu Marjanu Šarcu, ravnatelju, Rafku Lahu, in vodji Podružnične šole Nevlje, Vesni Jamšek, predal donacijo v obliki termostatskih ventilov podjetja Danfoss Trata, ki posluje tudi v Kamniku. Učenci in učiteljiso bili darila zelo veseli in so pripravili kulturni program s katerim so ob donaciji popestrili dogajanje na šoli.

4. TEDEN

23. september 2013 do 27. september 2013

V ponedeljek, 23. septembra 2013, je 7. C razred, za cel teden odšel na naravoslovno – športni tabor v Dom Peca. Tam so večino časa preživeli zunaj, v naravi. Vsako jutro so telovadili, hodili na pohode, v gozdu so spoznavali drevesa in druge rastline, igrali so košarko, plezali… Imeli so tudi orientacijsko tekmovanje.

Prav tako v ponedeljek, so 6. razredi odšli v Ljubljano na razstavo o Leonardu da Vinciju. Ogledali so si prek 200 fascinantnih, interaktivnih in poučnih eksponatov. Da Vinci jepredstavljen v luči, izumitelja, znanstvenika, raziskovalca človeške anatomije, inženirja, arhitekta, filozofa in ne nazadnje renesančnega umetnika. Šestošolci so bili, tako kot v petek sedmošolci, nad razstavo navdušeni.

V četrtek, 26. septembra 2013 pa je bil prav poseben dan za učence iz Nevelj. Na PŠ Nevlje so namreč ob 17 uri otvorili prenovljeno kotlovnico, kamor je vgrajen sodoben kotel na lesno biomaso. Z izvedbo projekta je tako obnovljen ogrevalni sistem, izboljšana energetska učinkovitost, zamenjan energent, zagotovljena večja okoljevarstvena osveščenost, zmanjšana emisija izpušnih plinov in zagotovljeni nižji stroški ogrevanja. V javnih ustanovah, ki so v lasti Občine Kamnik, je to prvi kotel na lesno biomaso in prvi oziroma vzorčni primer dobre prakse na tem pomembnem segmentu. Otvoritve se je udeležil tudi župan Kamnika, Marjan Šarec.

3. TEDEN

16. september 2013 do 20. september 2013

Za nami je že tretji teden šolskega leta 2013/2014, ki je minil v znamenju tedna mobilnosti. V ponedeljek, 16. septembra 2013 je Občina Kamnik je v sklopu Evropskega tedna mobilnosti skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik, od 9. do 12. ure, organizirala druženje 800 otrok kamniških šol in vrtcev na Glavnem trgu. Delavnic so se udeležili tudi prvošolci naše šole.

Za našo šolo pa je bil petek, 20. september 2013, prav poseben dan, ki nam bo za vedno ostal v lepem spominu. Na OŠ Davorina Jenka v Cerkljah na Gorenjskem, je naša šola tudi uradno prejela naziv KULTURNA ŠOLA. Učencem, učiteljem in vsem ki so pripomogli k pridobitvi tega naziva, iskreno čestitamo!

2. TEDEN

9. september 2013 do 13. september 2013

Pouk se še ni dobro začel, naši petošolci pa so že odšli v letno šolo v naravi v Savudrijo. Od ponedeljka, 9. septembra 2013, do petka, 13. septembra 2013, so plavali, se potapljali, veslali, se igrali različne družabne igre. Imeli so tekmovanje v aquatlonu in igre brez meja. Vrnili so se polni lepih vtisov in nepozabnih dogodkov.

V sredo, 11. september 2013, sta 3. a in b razred matične šole imela športni dan. Odšli so na pohod.

V tem tednu pa so potekali tudi že uvodni roditeljski sestanki za starše, tako na matični šoli kot tudi na vseh štirih podružničnih šolah.

1. TEDEN

2. september 2013 do 6. september 2013

Poletne počitnice so se končale in naši učenci so veseli in polni pričakovanj stopili v novo šolsko leto. Današnjega dne so se še posebej razveselili prvošolci, ki so na matični šoli in vseh štirih podružnicah najprej spoznali sošolce, učiteljice in vzgojiteljice. Kasneje so se vsi zbrali v športni dvorani, kjer so jim starejši učenci naše šole pripravili predstavo, pozdravil pa jih je tudi ravnatelj šole, Rafko Lah.

Vsem učencem, staršem in učiteljem želimo uspešno šolsko leto 2013/2014!

 

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT