Šolska kronika

Dogodki na šoli 2009/2010

Kratek pregled tedenskega dogajanja v šolskem letu 2009/2010

 

1. TEDEN

1. do 5. september 2009

Poletne počitnice so pri koncu. V torek, 1. septembra 2009, smo zakorakali v novo šolsko leto. Te korake si bodo še posebej zapomnili letošnji prvošolci. Prvi šolski dan je pomembna prelomnica v življenju. Zato so se učiteljice bodočih prvošolcev še posebej potrudile in pripravile prijeten program ob njihovem sprejemu. Poleg ravnatelja Rafka Laha jih je nagovoril tudi kamniški župan Anton Tone Smolnikar. Zaželel jim je čim lažje šolske torbice in prijeten začetek osnovnošolske poti. Naj bo šolsko leto, ki je pred nami uspešno za vse: učence, učitelje in starše. Naj bo mirno, prijetno, veselo in razigrano.

2. TEDEN

7. do 11. september 2009

V ponedeljek, 7. septembra 2009, so v letno šolo v naravi v Savudrijo odšli petošolci. Vsak dan so svoje vtise strnili v kratke zapise in na spletno stran šole poslali tudi nekaj fotografij. Zadovoljnih obrazov in polni energije so se domov vrnili v petek popoldan. Vreme je bilo odlično, vzdušje tudi, pridno so spoznavali obmorski svet. Po vrnitvi so v ponedeljek v šoli razstavili plakate morskih opazovanj in morsko vzdušje prenesli še na ostale.

3. TEDEN

14. do 18. september 2009

Ta teden je bilo med nadarjenimi učenci vse v pričakovanju srečanja z novozelandskim pisateljem Davidom Hillom. V sredo, 16. septembra 2009, so se na OŠ Toma Brejca srečali z njim. V pogovoru so izvedeli veliko zanimivosti iz življenja Maorov in tudi veliko zanimivega, kar jih bo zagotovo še bolj navdušilo za branje njegovih novih knjig. Pisatelj je šoli podaril tudi svojo zadnjo knjigo z naslovom Duet in vanjo zapisal nekaj besed v maorščini.

4. TEDEN

21. do 25. september 2009

Teden so zaznamovali predvsem športni in naravoslovni dnevi. Učenci šestih razredov so obiskali botanični vrt v Ljubljani, učenci sedmih razredov pa Tehniški muzej v Bistri. Učenci prvih, drugih, četrtih in osmih razredov pa so se razgibavali v okviru športnih aktivnosti na športnih dnevih.

5. TEDEN

28. september do 2. oktober 2009

Ta teden so bile v programu strokovne ekskurzije, saj so se učenci devetih razredov učili o kraških pojavih. Učenci šestih in sedmih razredov pa so izkoristili lepo vreme za pohode.   

6. TEDEN

5. do 9. oktober 2009

Teden je bil v znamenju Tedna otroka. Letošnje geslo tedna je bilo: Otrokove koristi – glavno vodilo. Učiteljice razredne stopnje so ta teden poimenovale projektni teden in so zato pouk izvedle drugače kot ponavadi. Nekateri razredi so imeli pouk v okviru knjižničnih znanj v knjižnici.

7. TEDEN

12. do 16 oktober 2009

Učenci devetih razredov so bili na strokovni ekskurziji po Dolenjski. Obiskali so Trubarjevo Raščico in Valvazorjev grad Bogenšperk.

8. TEDEN

19. do 23 oktober 2009

V sredo, 21. oktobra 2009, je bila na matični šoli izvedena vaja evakuacije v primeru požara. Vsi smo zapustili stavbo in se zbrali na travniku pred šolo. Po poročilu poverjenika Civilne zaščite smo vajo dobro izvedli. Poleg vaje evakuacije pa je bil teden poseben tudi za učence tretjih razredov, ki so v okviru knjižničnih znanj obiskali bibliopedagoške dejavnosti v Matični knjižnici Kamnik. Spoznali so legendo o Kamniški Veroniki v knjižni obliki in tudi s pomočjo računalniških igric o njej.

9. TEDEN

26. do 30. oktober 2009

Razveselili smo se prvi letošnjih počitnic, jesenskih počitnic. Čistilke so šolo zelo lepo očistile in jo pripravile na nove izzive.

10. TEDEN

2. do 6. november 2009

Ta teden je bil poseben za učence osmih razredov. Teden so preživeli na naravoslovnem taboru. Učenci 8.a in 8.c so odšli v CŠOD Dom v Kranjsko Goro, učenci 8.b in 8.č pa v CŠOD Vojsko v kraj Vojsko nad Idrijo. V ponedeljek je skupino v kranjski Gori pričakal dež, v Idriji pa jih je presenetil celo sneg. Teden je bil poln raziskovanja. Med učenci pa so se tkale in utrjevale prijateljske vezi. Tabor v Vojskem je obiskal tudi ravnatelj in nam že pred povratkom učencev in učiteljev prenesel njihove lepe pozdrave. 

11. TEDEN

9. do 13. november 2009

V okviru projekta Korak k sončku so se učenci 4. razredov razveselili srečanja s slovenskim dramskim igralcem Gojmirom Lešnjakom Gojcem. Gojc je šolo obiskal v četrtek, 12. novembra. Učenci so mu postavili veliko vprašanj o disleksiji, on pa jim je povedal svojo izkušnjo s to motno branja in pisanja.

V petek, 13. novembra, so sedmošolci odšli v Matično knjižnico Kamnik. V okviru državnega projekta Rastem s knjigo so v knjižnici pripravili poseben program z ilustratorko Mojco Sekulič Fo, ob koncu pa vsakemu sedmošolcu podarili tudi knjigo Dušana Čaterja z naslovom Pojdi z mano.

12. TEDEN

16. do 20. november 2009

Teden smo začeli športno, s športnimi igrami za učence devetih razredov. Nadaljevali pa smo ga praznično. Ta teden je bil namreč prav poseben teden za našo šolo. V torek, 17. novembra smo praznovali rojstni dan Frana Albrehta. Letos je bilo praznovanje še bolj slovesno, saj smo obeležili 120. obletnici rojstva tega kamniškega veljaka. Na Albrehtov dan so učenci, mentorice in knjižničarka pripravili šolsko prireditev. Kip pri vhodu na matično šolo in njegovo rojstno hišo smo okrasili s cvetjem.

V petek, 20. novembra sta v okviru državnega projekta Rastem s knjigo v Matično knjižnico odšli še dve skupini sedmošolcev, na pogovor z ilustratorko Mojco Sekulič Fo. Vsi sedmošolci so v dar prejeli knjigo Dušana Čaterja z naslovom Pojdi z mano.  

V petek pa so v prostorih Občine Kamnik slovesno odprli tudi razstavo ob 120. obletnici rojstva Frana  Albrehta z naslovom Albreht - prevajalec. Odprtje razstave so s petjem obogatili učenci pevskega zbora in učenci recitacijskega krožka z izvedbo sodobne Rdeče kapice. O Franu Albrehtu pa so spregovorili ravnatelj Rafko Lah, direktorica TIC-a dr. Andreja Eržen, soavtorica razstave Ivanka Učakar in podžupan Brane Golubovič, ki je razstavo tudi odprl. Fran Albreht je v svoji pesmi sanjal o  Kamniku. Podžupan je zato poudaril, da so sanje dovoljene in da naj verjamemo tudi v uresničevanje naših sanj.

13. TEDEN

23. do 27. november 2009

Ta teden je bil športno in tekmovalno obarvan. V torek, 24. novembra 2009 so imeli športni dan 6. razredi, v četrtek, 26. novembra 2009 pa 7. razredi. Izvedli pa smo tudi dve tekmovanji iz znanja tujih jezikov, in sicer šolsko tekmovanje iz nemščine in angleščine. V četrtek so tekmovali v znanju angleščine, v petek pa nemščine.   

14. TEDEN

30. november do 4. december 2009

Teden je med učenci in učitelji oddelkov podaljšanega bivanja minil predvsem v pripravah na Božično-novoletni sejem, ki bo naslednji teden. V Šoli idej so naši učenci sodelovali na prireditvi ob odprtju razstave ročno izdelanih voščilnic. Voščilnice so izdelali predvsem učenci naše šole pa tudi ostalih okoliških šol. Učenci 8. č razreda pa so v ponedeljek začeli z zbiranjem igrač in knjig, ki jih bodo podarili tistim učencem, ki jim starši tega žal ne morejo kupiti.

15. TEDEN

7. do 11. december 2009

Teden smo začeli s kulturno prireditvijo in božičnim sejmom, ki so ga pripravili učitelji in učenci v oddelkih podaljšanega bivanja. Pridni pa so bili tudi učenci 6. razredov, ki so v ponedeljek ustvarjali na tehniškem dnevu. V torek so učenci od 2. do 9. razreda merili moči v znanju materinščine oziroma na šolskem Cankarjevem tekmovanju. Letos so bile obvezno čtivo pesmi slovenskih pesnikov in pesnic, in sicer Mehurčki Otona Župančiča, Živa hiša Bine Štampe Žmavc, Vrane Ervina Fritza ter Majhnice in Majnice Toneta Pavčka. Tudi letos smo vključeni v mednarodne projekte, zato je nekaj učencev skupaj z mentoricami odšlo v Francijo in na Nizozemsko. Vrnejo se čez en teden, ko bomo lahko tudi več zapisali o njihovih doživetjih. Sproti sicer pišejo tudi spletni dnevnik, ki ga najdete tukaj. V petek pa so štirje učenci 5. razreda odšli v Dom starejših občanov Kamnik, kjer so za 75. rojstni dan voščili slovenski pesnici Saši Vegri.

V petek smo v večnamenskem prostoru odprli tudi likovno razstavo učencev, ki so bili prepoznani kot nadarjeni.

16. TEDEN

14. do 18. december 2009

Doletela nas je velika čast, saj je naša šola dobila možnost, da se dva učenca srečata na pogovoru s predsednikom države dr. Danilom Türkom. V Vačah je zato v torek, 15. 12. 2009 potekal pogovor z njim na temo domoljubja.

Letos smo se vključili tudi v državni projekt ŠKL -  Odbojka. Za nami so že tri zelo uspešne tekme, saj smo se domov vrnili s tremi zmagami. Najprej smo igrali z učenci iz OŠ Mengeš, prejšnji teden smo gostovali na sosednji šoli OŠ Toma Brejca, ta teden v sredo pa je bila tudi prva tekma odigrana na naši šoli.

V sredo dopoldan pa se je v večnamenskem prostoru predstavil gledališki krožek razredne stopnje z dvema igricama. Pod mentorstvom Monike Šimenc smo si ogledali odlično izvedbo igric Škratek Prehladek in Tri kapice.

V sredo zvečer so se iz enotedenske mednarodne izmenjave iz Francije in Nizozemske vrnili naši učenci in učiteljice. Vrnili so se zelo zadovoljni, polni vtisov in s sveže stkanimi prijateljstvi. Povedali so, da komaj čakajo, da jim gostitelji v naslednjem letu v mesecu marcu vrnejo obisk.

V četrtek je bila na šoli novoletna prireditev za upokojene sodelavce šole. V kulturnem delu so sodelovali učenci iz naše podružnične šole Vranja Peč z igrico Spet v šoli in Komorni pevski zbor učiteljic in staršev.

17. TEDEN

21. do 25. december 2009

Zadnji teden pred prazniki oziroma božično-novoletnimi počitnicami je bil zelo pester. Vsak dan smo komaj sledili dogajanju na matični in podružničnih šolah. Vse je bilo v veselem pričakovanju počitnic in tudi v pripravah na mnoge prireditve. 

Že nekaj let zapored učiteljice tujih jezikov za učence 9. razredov organizirajo dan dejavnosti ob dnevu jezikov. Božično vzdušje so si pričarali že v šoli, ko so se pripravljali na ogled filma Christmas Carol. Po pripravah so odšli v ljubljanski Kolosej na ogled filma.

V torek popoldan so učenci in učiteljice pripravili novoletno prireditev v Tunjicah. Prireditve se je udeležil tudi ravnatelj Rafko Lah in jim voščil vse dobro v novem letu. Že dopoldan pa je obiskal tudi podružnično šolo na Vranji Peči, kjer je voščil učencem in zaposlenim.

V sredo dopoldan so učenci predmetne stopnje z mentorico Jano Jus in pevski zbor pod vodstvom učiteljice Petre Zupin pripravili prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Na prireditvi je spregovoril tudi ravnatelj Rafko Lah in vsem učencem položil na srce, da je naša prva domovina naša družina.

V četrtek dopoldan je ravnatelj obiskal še dve podružnični šoli, in sicer v Mekinjah in Nevljah ter voščil učencem ob novem letu. Na matični šoli pa je potekalo že tradicionalno šolsko plesno tekmovanje. Svoje plesne sposobnosti in znanje so pokazali učenci od 6. do 9. razreda. Na koncu so razglasili skupne zmagovalce in tudi zmagovalce po posameznih plesih.   

Po končanem pouku pa je sledilo še ravnateljevo novoletno voščilo vsem zaposlenim na matični šoli.

18. TEDEN

28. decembra 2009 do 1. januarja 2010

Leto 2009 je bilo pri koncu. Med novoletnimi počitnicami smo si vsi nabrali moči za nove izzive, ki nas čakajo v letu 2010.

19. TEDEN

4. do 8. januar 2010

Prvi delovni teden novega leta je minil v precej mirnem tempu. Zapadlo je veliko snega, zato so učenci nižjih razredov na šolskem vrtu uživali v zimskih radostih. Izdelovali so snežake, se kepali, naredili igluje, skratka uživali so. Učenci obeh prvih razredov so imeli v petek zato tudi zimski športni dan. Učenci predmetne stopnje pa so v petek svoje možgane urili na šolskem tekmovanju iz logike.

20. TEDEN

11. do 15. januar 2010

Tudi drugi delovni teden v letu 2010 so nekateri učitelji izkoristili za igre na snegu. V torek, 12. januarja so imeli učenci 7. razredov tehniški dan, na katerem so pripravili plakate o igrah na snegu in pravilih vedenja na smučišču. Ta dan so za igre na snegu izkoristili tudi učenci obeh tretjih razredov matične šole. V sredo, 14. januarja je na OŠ Stranje potekala četrta tekma v projektu ŠKL odbojka. Z veseljem poročamo, da so se naša dekleta vrnila domov s četrto zaporedno zmago. Čestitamo.

V četrtek, 14. januarja pa so se fantje udeležili polfinala državnega prvenstva v skokih z male prožne ponjave. Učenci 8. razredov pa so v tem tednu (v sredo, 13. in v petek, 15. januarja) v okviru gospodinjstva obiskali tovarno Svilanit in si ogledali proizvodnji proces.

21. TEDEN

18. do 22. januar 2010

Ta teden smo se pridno učili v razredih in ni bilo posebnih dejavnosti zunaj šole. Na športnem področju pa so bili uspešni fantje, ki zmagali na področnem prvenstvu v odbojki.

22. TEDEN

25. do 29. januar 2010

Tako, prva polovica šolskega leta je za nami. S tem tednom se namreč po šolskem koledarju zaključi prvo ocenjevalno obdobje. Z naslednjim tednom bomo zakorakali v drugo polovico šolskega leta. Prav ta teden so si še posebej vtisnili v spomni učenci 6. razredov, ki so že v nedeljo, 24. januarja odšli v smučarski center Cerkno v zimsko šolo v naravi. Že prvi dan so na naši spletni strani objavili galerijo slik, na katerih so nasmejani ter zadovoljni učenci in učitelji. Vsak dan so dodali še nove, tako da se jih je na koncu tedna nabralo več kot 100. Seveda se je šola v naravi za učence prehitro končala. Domov pa so se vsi vrnili s prijetnimi spomini na zimske radosti in poglobljenimi prijateljstvi.

V ponedeljek, 25. januarja so učenci preizkušali svoje znanje iz kemije na šolskem tekmovanju. O rezultatih bomo poročali v nadaljevanju.

V sredo, 27. januarja pa smo si v prvem nadstropju šole lahko ogledali razstavo del, ki so prispela na likovno-literarni natečaj. Natečaj je razpisal Upravni odbor šolskega sklada. Na temo antičnega Egipta so učenci lahko pripravili izdelke, ki so bili razvrščeni v tri kategorije, in sicer inovativni, likovni in literarni izdelki. Izdelki so bili res izvirni, zato upam, da razstave niste zamudili.  

23. TEDEN

1. do 5. februar 2010

Učenci 6. razredov, ki so se vrnili iz šole v naravi, so v avli matične šole pripravili razstavo izdelkov, ki so jih izdelovali v Cerknem. Z izvedbo šole v naravi so bili tako učenci kot učitelji zelo zadovoljni.

V sredo in četrtek so imeli učenci 7. razredov naravoslovni dan. Ta teden pa lahko s ponosom poročamo o odličnih športnih uspehih naših športnikov. V sredo so se fantje udeležili četrtfinala državnega prvenstva v odbojki v Žužemberku, kjer so zasedli 2. mesto in se tako uvrstili naprej v polfinale državnega prvenstva. V četrtek pa je bila v športni dvorani tekma v ŠKL odbojki s sosednjo osnovno šolo Toma Brejca. V četrtek so učenci svoje znanje preverjali na šolskem tekmovanju iz biologije za Proteusovo priznanje.

24. TEDEN

8. do 12. februar 2010

Ta teden je bil za dan krajši od ostalih, saj je bil v ponedeljek kulturni praznik. Kljub temu pa je bilo dogodkov toliko, da bi vseeno potrebovali 5 dni. V torek je bila na OŠ Mengeš tekma v ŠKL odbojki, naša ekipa se je domov vrnila z zmago. To je že šesta zaporedna zmaga naših ekip, na kar smo zelo ponosni. V tem tednu se je za učence 3. razredov začel tudi plavalni tečaj, vsak dan so odšli v bazen v center CIRIUS. V sredo se je šolska ekipa deklet udeležila četrtfinala državnega prvenstva v odbojki v Metliki. Domov so prinesle uvrstitev v polfinale državnega prvenstva, zasedle so drugo mesto. Ta da so imeli učenci od 6. do 9. razreda tehniški dan, kjer so izdelovali pustne maske, vmes pa je potekal tudi bralni odmor s knjigami Leopolda Suhodolčana. Po končanem izdelovanju mask pa je na šoli potekalo še tekmovanje za nemško bralno značko.

V četrtek pa je na šoli potekalo državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave za osnovne in srednje šole. Organizacija tako velike športne prireditve je bila zahtevna, saj je nastopilo oziroma tekmovalo skoraj 300 udeležencev. Ekipno so naši fantje dosegli drugo mesto, kar pomeni, da imamo na šoli državne podprvake. Osvojili pa smo tudi drugo in tretje mesto med posamezniki (starejši učenci). Naj omenim še to, da je medalje in pokale najboljšim tekmovalcem podeljeval naš nekdanji učenec in vrhunski športnik Rok Benkovič. Bravo in čestitke vsem učiteljem in učencem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi prireditve.

25. TEDEN

15. do 19. februar 2010

Za nami je teden zasluženih zimskih počitnic. Lahko smo uživali na snegu, saj ga je narava natresla že kar preveč. Na matični šoli in na podružnični šoli Mekinje so potekala vzdrževalna dela, tako da bodo šolske stavbe spet pripravljene na nove izzive. Tako učitelji kot tudi učenci smo si nabrali moči za nove podvige in uspehe, ki jih bomo potrebovali do naslednjih počitnic.

26. TEDEN

22. do 26. februar 2010

Upam, da smo si med počitnicami vsi nabrali dovolj moči, saj je bilo dogajanje v tednu, ko smo se vrnili nazaj v šolo, spet v hitrem tempu. V ponedeljek je bila v jedilnici prireditev ob kulturnem prazniku (z zamikom) za učence 6. razredov. Obiskali so nas člani družinskega gledališča Kolenc. Prireditev so ponovili še v torek, 23. 2. za učence 9. razredov.

V sredo popoldan so v Kulturnem domu v Kamniku podelili priznanja za športne dosežke za leto 2009. Šolska ekipa starejših dečkov, ki tekmujejo v skokih z male prožne ponjave, je prejela priznanje v kategoriji Športna vzgoja otrok in mladine. Nastopili pa so tudi s točko v uvodnem delu prireditve, s katero so našo športno dvorano preselili v Kulturni dom. Prikazali so vaje na različnih gimnastičnih orodjih. Obsežnejše poročilo s prireditve si lahko preberete in ogledate na informativnem portalu Kamničan.si.

V četrtek, 25. 2. pa so imeli učenci 3. razredov tehniški dan, v katerem so izdelovali ljudska glasbila. V svet izdelovanja teh glasbil jih je popeljal g. Korošec. V petek, 26. 2. pa so dobili učenci tretjih razredov poseben obisk. Obiskala jih je mamica enega od učencev, jim predstavila kraj, iz katerega prihaja in jim povedala tudi pravljico v tem narečju. Doma je namreč iz okolice Bovca.

Na državnem tekmovanju iz znanja logike pa je naš učenec prejel zlato priznanje. Čestitamo.

27. TEDEN

1. do 5. marec 2010

Vstopili smo v mesec marec, ki nam je prinesel skoraj že pomladne temperature. V torek, 2. marca je bila na OŠ Brezovica odigrana prva tekma četrtfinala v ŠKL odbojki. Veseli smo, da lahko spet poročamo o zmagi, in sicer o sedmi zaporedni. Ekipi fantov in deklet sta vrstnike iz OŠ Brezovica močno nadigrali. Tekma se je namreč končala z rezultatom 103 : 59.

V sredo 3. marca je bil v MC Kotlovnica občinski otroški parlament. Teme 20. otroškega parlamenta so bile Stereotipi, rasizem in diskriminacija. Parlamenta se je udeležila tudi skupina naših učencev. Skupaj z učenci še drugih šestih kamniških osnovnih šol so vrstnikom in gostom predstavili, kako so se lotili teme Otroškega parlamenta, kaj so spoznali in se naučili ob soočenju mnenj o stereotipih, rasizmu in diskriminaciji. Podrobnejši zapis si lahko preberete tudi na informativnem portalu Kamničan.si.

V petek pa so imeli učenci predmetne stopnje zimski športni dan. Učenci so lahko izbirali med smučanjem, drsanjem, plavanjem in pohodom. Vreme je bilo lepo, tako da je bil športni dan z vsemi dejavnostmi uspešno izveden.   

28. TEDEN

8. do 12. marec 2010

Kot vsak drugi ponedeljek v mesecu so tudi ta ponedeljek, 8. marca na šoli potekale skupne pogovorne ure za starše. Ta dan je bilo za starše organizirano tudi predavanje na temo odvisnosti od medijev (internet, telefon, televizija). Na šolo smo povabili predavatelja Miho Kramlija.

V torek smo na šoli ponovili izvedbo otroškega parlamenta. Teme 20. otroškega parlamenta so bile stereotipi, rasizem in diskriminacija. Naši učenci, ki so se udeležili občinskega otroškega parlamenta, so pripravili zelo dobro predstavitev. 

V projektu ŠKL odbojka pa moramo žal poročati o prvem porazu naših ekip, ki pa na srečo ni bil usoden. Na šoli smo namreč gostili ekipo OŠ Brezovica, ki smo jo prejšnji teden v gosteh visoko premagali tako, da smo se kljub porazu doma vseeno uvrstili naprej v finale ŠKL v odbojki.

V četrtek, 11. marca pa je ekipa fantov zmagala v polfinalu državnega prvenstva v odbojki. Zmaga jim je prinesla uvrstitev v finale državnega prvenstva v odbojki. V finalu bomo zato močno navijali za naše fante.  

V petek, 12. marca je na šoli potekal projekt Pasavček za vse učence 1. razredov. Na matično šolo so prišli tudi vsi učenci 1. razredov iz podružnic. Ta dan in tudi v bodoče naj vse učence in učiteljice vodi geslo: Red je vedno pas pripet.

V četrtek zvečer sta k nam prispeli skupini naših prijateljev iz Francije in Nizozemske. V decembru 2009 so učenci E-twinning kluba skupaj z učiteljicami že bili teden dni na mednarodni izmenjavi, v tem in naslednjem tednu pa so nam naši prijatelji vrnili obisk. V petek dopoldan smo jih popeljali po šoli. Tudi med vikendom in v naslednjem tednu jih čaka pester program.

29. TEDEN

15. do 19. marec 2010

V tem tednu je bilo na šoli vse v znamenju mednarodne izmenjave. Kot smo že zapisali, so naši gostje iz Francije in Nizozemske prišli k nam prejšnji četrtek. V petek je bil uradni začetek gostovanja s kratkim kulturnim programom v večnamenskem prostoru. V soboto so naše učiteljice in učenci pripravili izlet proti Gorenjski. Goste so odpeljali v Kranjsko Goro, Tamar in Planico, kjer so si ogledali našo velikanko. Potem so se odpeljali proti Bledu, kjer niso mogli mimo kremnih rezin. Pot so nadaljevali proti Kranju, kjer so obiskali rove pod starim mestom. V nedeljo so naši učenci vsak posebej pripravili program za goste. Večino so jih odpeljali proti morju, nekateri so obiskali tudi jame (Postojnska jama, Škocjanske jame). Ponedeljkov program je bil spet v organizaciji šole. Naše goste so odpeljali na našo najmanjšo in najbolj oddaljeno podružnično šolo Vranja Peč. To je bilo za goste posebno doživetje, saj so verjetno prvič videli, da je lahko na šoli tudi samo 14 učencev. V Budnarjevi hiši so imeli tudi delavnico, na kateri so izdelovali butarice. V torek dopoldan so bili gostje skupaj z našimi učenci pri pouku, popoldan pa sta jim učiteljici Tamara Bračič in Jana Svetec pripravili plesno-improvizacijske igrarije. V goste sta povabili tudi plesalce folklorne skupine Kamniška Bistrica, ki so zaplesali nekaj ljudskih plesov in predstavili gorenjsko narodno nošo. Sreda je bil zadnji dan druženja. Ena skupina je dopoldan preživela v računalnici, kjer so iskali podatke vseh treh narodov o velikonočnih navadah, druga skupina pa se je na delavnici pri učiteljici Metki Bizjak urila v izdelovanju belokranjskih pisanic. Popoldne pa je za skupino gostov iz Nizozemske prišel že čas za slovo. Proti večeru so namreč poleteli domov. Slovo je bilo zelo težko, objemov in solza kar ni bilo konec. Tolažilo jih je dejstvo, da bodo lahko stike in prijateljstva negovali preko elektronske pošte. Druga skupina, učenci in učitelji iz Francije, se je od nas poslovila v četrtek zjutraj. Tudi to slovo je bilo zelo težko. Kljub utrujenosti od pestrega programa, so učenci polni energije vrnili nazaj v naše šolske klopi. Ves teden pa so pisali tudi blog, ki ga lahko preberete tukaj.

Kljub izmenjavi pa ne smemo pozabiti še na športno dogajanje tega tedna. Na športnem področju ta teden žal nismo bili zelo uspešni. V torek, 16. 3. so dekleta na OŠ Stranje na državnem prvenstvu v odbojki zasedla drugo mesto, kar je pomenilo konec tekmovanja na državni ravni. Ker se torej niso uvrstila v finale državnega prvenstva, so zasedle končno 5. do 8. mesto v državi, kar pa je tudi dober rezultat. Tudi ekipi fantov in deklet, ki tekmujeta v ŠKL odbojki, sta imeli smolo na igrišču. V prvi polfinalni tekmi so namreč doma izgubili z učenci iz OŠ Kanal. Čaka jih še povratna tekma, kjer bodo morali napeti vse moči. V sredo so imeli učenci 1. razredov športni dan v Ljubljani. Odšli so v športni zavod G-rega, kjer so zelo uživali.

V četrtek, 18. 3. pa so vsi učenci od 1. do 9. razreda svoje znanje preverjali na matematičnem tekmovanju Evropski matematični kenguru. V Planici so se ta dan začela tekmovanja v smučarskih poletih, kot vsako leto smo tudi letos na ogled tekem tja odpeljali nekaj učencev.

V petek, 19. 3. pa je bila v kulturnem domu v Mekinjah prav posebna prireditev posvečena praznovanju materinskega dne. To je bil tudi zaključek projekta Imamo se radi. Moči so skupaj povezali naša podružnična šola Mekinje, Krajevna skupnost Mekinje in Športno društvo Mekinje. Več si lahko preberete na informativnem portalu Kamničan.

30. TEDEN

22. do 26. marec 2010

Narava se je prebudila, otoplilo se je in tudi koledarsko je nastopila pomad. Na drugi pomladni dan, v ponedeljek, 22. 3. 2010 smo imeli na šoli bralni odmor, v katerem smo brali pomladne pesmi. Učenci prvih razredov matične šole pa so popoldan pripravili skupno prireditev za starše ob bližajočem se materinskem dnevu.

V sredo so učenci, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje, skupaj z učiteljico odšli v CIRIUS na odprtje likovne razstave mednarodnega natečaja Igraj se z mano. Več o natečaju tudi na informativnem portalu Kamničan.

V projektu ŠKL odbojka sta naši dve ekipi v polfinalu igrali povratno tekmo z učenci OŠ Kanal in izgubili. Poraz nas vodi v tekmo za skupno tretje mesto. Vseeno je to odličen rezultat, tako da se že veselimo navijanja za tretje mesto.

Na občini Kamnik pa je v sredo zvečer potekala seja občinskega sveta. Na seji je bilo vse v znamenju potrditve odlokov, ki so potrebni za začetek gradnje in adaptacije OŠ Frana Albrehta in OŠ Toma Brejca. Svetniki in svetnice so projekte podprli, tako da se gradnja nove osnovne šole lahko začne. Več o seji in tudi izjavi obeh ravnateljev si lahko ogledate tukaj.

31. TEDEN

29. marec do 2. april 2010

V ponedeljek, 29. marca je bilo na šoli organizirano vsakoletno fotografiranje učencev. V ponedeljek in torek pa je potekalo testiranje potencialno nadarjenih učencev.

V torek, 30. marca je v Mercator centru v Kranju potekal festival Turizmu pomaga lastna glava. Letošnja tema raziskovalnih nalog je bila Moj kraj – moj ponos. Naša projektna skupina učencev 9. razreda se je na turistični tržnici predstavila zelo uspešno, saj so prejeli dve zlati priznanji, in sicer za najlepšo stojnico in najboljšo raziskovalno nalogo. To zlato priznanje Turistične zveze Slovenije nas pelje naprej na državno predstavitev v Ljubljano, kjer se bodo predstavile samo najboljše šole. Našo raziskovalno nalogo S kamenčkom na svetega Primoža nad Kamnikom si lahko preberete tukaj.

V sredo, 31. marca pa smo v naši športni dvorani gostili zaključni turnir v ŠKL odbojki za osnovne in srednje šole. Pri nas so bile odigrane tekme za 3. mesto. Med osnovnimi šolami sta se za tretje mesto borili ekipi naših fantov in deklet proti ekipama iz OŠ Josipa Plemlja Bled. Nasprotnike smo premagali in tako dosegli končno tretje mesto v projektu ŠKL odbojka. Čaka nas samo še slavnostna podelitev pokalov, ki bo na zaključnem turnirju v Ljubljani v dvorani Tivoli. Pri srednješolcih so se za tretje mesto pomerila dekleta iz ŠC Ravne na Koroškem in Gimnazije Kranj, pri fantih pa ekipi iz TŠC Nova Gorica in ŠC Ravne na Koroškem.

V četrtek, 1. aprila pa je bila na matični šoli zaključna prireditev za vse učence, ki so zaključili s predstavitvami prebranih knjig za bralno značko. Pridružili so se nam tudi učenci drugega in tretjega triletja iz sosednje šole Toma Brejca. V športni dvorani smo gostili pisatelja Primoža Suhodolčana, ki nas je vse zelo navdušil.

32. TEDEN

5. do 9. april 2010

Tudi ta teden je bilo na šoli veliko dejavnosti. V ponedeljek, 5. aprila smo bili prosti, vendar je imel naš teden vseeno pet delovnih dni. Sobota, 10. aprila je bil delovna. O dejavnostih tega dneva več v nadaljevanju.

V sredo je bil za učence 7. in 8. razredov organiziran športni dan. Bilo je zelo lepo, predvsem pa toplo sončno vreme, tako da so učenci v Mekinjah na stadionu uživali v teku na 60 in 600 metrov, skoku v daljino in metu žogice. Tudi naslednja dva dneva sta bila predvsem športno obarvana. V četrtek, 8. in petek, 9. aprila, je v športni dvorani potekalo testiranje za športno-vzgojni karton, in sicer za učence podružničnih šol.

Včetrtek, 8. aprila, je bil ob 18. uri prvi uvodni roditeljski sestanek za starše bodočih prvošolcev. Na srečanju je bila predstavljena vsebina in organizacija dela v 1. razredu devetletne osnovne šole.

Učiteljice in učenci 4. razredov pa so začeli s projektom spoznavanja kulturne dediščine Kamnika in okolice. V projektu bodo spoznavali dediščino podeželja, mesta in hribovja. Prvi del projekta so izvedli v četrtek, ko so obiskali Budnarjevo hišo v Zgornjih Palovčah.

V četrtek, 8. aprila, pa smo v zbornici šole lahko prebrali naslednje sporočilo:

Sporočava, da smo se drugošolci in četrtošolci naše šole danes udeležili PRVENSTVA OSNOVNIH ŠOL OBČIN KAMNIK – KOMENDA V MED DVEMA OGNJEMA ZA ŠOLSKO LETO 2009/10.

Drugošolci naše šole (letnik 2002 in mlajši) so dosegli2. mesto. Odigrali so eno tekmo z ekipo OŠ Toma Brejca in jo izgubili. Četrtošolci (letnik 2000 in mlajši) so dosegli 3. mesto.(1. OŠ Stranje, 2. OŠ Marije Vere, 4. OŠ Toma Brejca, 5. OŠ Šmartno v Tuhinju).

Kljub poznemu razpisu in malo časa, ki smo ga imeli za pripravo na tekmovanje, smo s tekmovanja prinesli same pozitivne izkušnje za učence.

Lep pozdrav, Monika Šimenc in Meta Kregar

Posebna čast pa je doletela člane Impro lige naše šole. Z mentoricama Tamaro Bračič in Ivanko Svetec so bili v petek, 9. aprila, povabljeni na osnovno šolo Železniki, kjer so s svojim nastopom oblikovali zaključno prireditev za bralno značko.

Kljub petku pa delovnega tedna še ni bilo konec. V soboto, 10. aprila je bila za učence in zaposlene naše šole delovna sobota. Dan je določilo Ministrstvo za šolstvo in šport. Ta dan smo nadomeščali ponedeljek, 26. aprila, torej dan pred dnevom boja proti okupatorju. Pouk je bil ta dan izveden malo drugače. Učenci razredne stopnje so izvajali poskuse iz naravoslovja, spoznavali zdravo prehrano, se igrali, pripravljali izdelke za osrednjo šolsko prireditev in sejem in počeli še marsikaj zanimivega. Učenci 6. razredov so čistili okolico šole, učenci 7. razredov so imeli tehniški dan, učenci 8. in 9. razredov pa so imeli pouk.

33. TEDEN

12. do 16. april 2010

V torek, 13. aprila, je Osnovna šola Marije Vere organizirala srečanje mladih raziskovalcev kamniško-domžalske regije. Učenci in učenke z mentorji so predstavili pestro paleto svojih raziskovalnih nalog, ki jih je bilo kar 55. Srečanja so se udeležili tudi predstavniki naše šole.

Prav tako v torek pa je potekalo tudi finale projekta ŠKL v ljubljanski dvorani Tivoli. Naši učenci so se si ogledali zanimiv program in finalne tekme v nogometu, košarki in odbojki. Slovesno pa so prejeli tudi pokal za doseženo skupno 3. mesto.

V sredo 14. aprila, je bila v Kulturnem domu v Kamniku zaključna prireditev za zlate bralne značkarje. Prireditev je organizirala MKK za vse učence osnovnih šol občin Kamnik in Komenda.

V četrtek, 15. aprila, je bil športni dan – atletika za predmetno stopnjo na stadionu v Mekinjah.

V petek pa je bil dan šole. Učenci so bili ta dan prosti, učitelji pa smo imeli strokovno ekskurzijo, na kateri smo spoznavali lepote Krasa in Škocjanskih jam.

34. TEDEN

19. do 23. april 2010

V ponedeljek, 19. aprila, so v Nevljah zasadili »diplomatski gozd«. Na informativnem portalu Kamničan si v uvodu prispevka lahko preberete naslednji zapis: Predstavniki Ministrstva za zunanje zadeve, 18 veleposlanikov in njihovih namestnikov, predstavniki Zavoda za gozdove Slovenije ter Občine Kamnik so včeraj, na pobudo ministrstva ter v okviru projekta »Greening diplomacy«, priskočili na pomoč pri obnovi gozda v Nevljah pri Kamniku. Udeležence je k zasaditvi sadik v vasici Nevlje pri Kamniku povabil Jošt Jakša, direktor Zavoda za gozdove Slovenije. V kratkem programu pa so nastopili tudi naši učenci, in sicer pevski zbor PŠ Mekinje. Še več pa v članku na Kamničan.si.

V torek, 20. aprila, je bila v Domu kulture Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda. Naša šola se je predstavila kar s petimi pevskimi zbori. Na reviji so nastopili otroški pevski zbor matične šole, Mladinski zbor matične šole in trije zbori iz podružnic Mekinje, Nevlje in Tunjice. 

Prav tako v torek je bila v Ljubljani turistična tržnica, kamor so se uvrstili naši učenci, ki sodelujejo v državnem projektu Turizmu pomaga lastna glava. Naj spomnimo, da so se na državno prireditev uvrstili z dvema zlatima priznanjema, ki so jih prejeli v Kranju. Tudi iz Ljubljane so se učenci vrnili navdušeni, saj je njihovo stojnico pohvalil predsednik Turistične zveze Slovenije.

V četrtek je bilo v večnamenskem prostoru šolsko tekmovanje v poznavanju zgodovine Kamnika. V kvizu so se pomerili učenci 8. razredov. V nadaljnje tekmovanje pa so se uvrstili učenci 8. č razreda. 5 predstavnikov tega razreda se bo udeležilo kviza, kjer se bodo pomerili z ostalimi šolami iz občine Kamnik, in sicer 20. maja 2010 v Domu kulture Kamnik. Organizator kviza je Turistično-informacijski center Kamnik.

Naši učenci pa so se zopet izkazali na športnem področju. Ekipa fantov je v finalu državnega prvenstva v odbojki v Šempetru v Savinjski dolini dosegla skupno drugo mesto in v Kamnik prinesla naslov državnih podprvakov. Bravo, fantje!

Ker se bliža osrednja kulturna prireditev in z njo pomladni sejem, so imeli učenci 6. in 8. razredov v tem tednu tudi tehniški dan, na katerem so izdelovali izdelke za sejem. 

35. TEDEN

26. do 30. april 2010

Spet smo dočakali nekaj prostih dni. Prvomajske počitnice so nam dale energijo za skok v zadnji del šolskega leta, ki bo še posebej pester. Do konca šolskega leta bo namreč potrebno pokazati pravo mero znanja, ki nas bo pripeljala do zasluženih, brezskrbnih poletnih počitnic.

36. TEDEN

3. do 7. maj 2010

S ponosom lahko poročamo, da sta na državnem tekmovanju za zlato Vegovo priznanje učenca Jurij Strehar in Liza Uršič osvojila zlato Vegovo priznanje. Uspeh je z srebrnim priznanjem dopolnil tudi Gregor Ftičar na državnem tekmovanju v angleščini.

V ponedeljek smo si v avli šole lahko ogledali razstavo prepisov pesmi Frana Albrehta. Učenci so pri tehničnem pouku od novembra dalje, ko smo praznovali 120-letnico Albrehtovega rojstva, prepisovali njegove pesmi in te prepise okrasili tudi z inicialkami.

Teden je bil predvsem v znamenju pisanja nacionalnih preizkusov znanja. V torek, 4. maja, so učenci 6. in 9. razredov pisali preizkus iz matematike. V sredo pa so učenci 9. razredov preverjali svoje znanje likovnega pouka.

Že pred počitnicami smo poročali o uspehu naših odbojkarjev. Tudi za nadaljnje uspehe se nam ni potrebno bati, saj je v sredo, 5. maja, v Stranjah potekalo področno prvenstvo v mali odbojki, na katerem so naši mlajši dečki (5. do 7. razred) dosegli 1. mesto. Uspeh so dopolnile tudi deklice, ki so že pred počitnicami prav tako dosegle 1. mesto.

V sredo, 5. maja, so učenci, ki obiskujejo E-twinning klub praznovali peto obletnico obstoja E-twinninga v Sloveniji. V četrtek pa so imeli šestošolci v večnamenskem prostoru kulturni dan o glasbilih.

V torek zvečer so se na seji zbrali predstavniki sveta šole, ki so za nadaljnjih pet let mandat potrdili dosedanjemu ravnatelju Rafku Lahu.

37. TEDEN

10. do 14. maj 2010

Tudi v tem tednu je potekalo nacionalno preverjanje znanja za 6. in 9. razrede. V ponedeljek so vsi učenci preverjali svoje znanje materinščine, v torek pa učenci 6. razredov znanje angleščine.

V Arboretumu Volčji potok je že nekaj časa na ogled posebna razstava dinozavrov. Ker je razstava res edinstvena, so učitelji kar nekaj razredov odpeljali tja na ogled.

V torek in sredo je potekalo občinsko prvenstvo v atletiki, ki se ga je udeležilo kar veliko naših učencev. O rezultatih bomo poročali kasneje.

Petek pa je bil zapolnjen z naslednjimi dogodki:

V Kamniku na Šutni je potekal že drugi Veronikin festival, na katerem je z delavnico sodelovala naša učiteljica Metka Bizjak, učenci podružnične šole Vranja Peč so zaigrali gledališko igrico, učenci turističnega krožka pa so predstavljali zelo uspešen projekt S kamenčkom na svetega Primoža, s katerim so se odlično predstavili na državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Petek so za druženje v športnem parku izkoristili učenci vseh treh sedmih razredov. Skupaj z razredniki in učitelji športne vzgoje so uživali v igranju različnih športnih iger in se veselo zabavali.

Učenci podružnične šole Nevlje pa so v petek s svojim nastopom razveselili stanovalce v Domu upokojencev v Kamniku.

38. TEDEN

17. do 22. maj 2010

Ta teden je bil za dan daljši od ostalih. V soboto, 22. maja, se je namreč naša šola pomladno razcvetela. Že dolgo časa smo se vsi skupaj pripravljali na osrednjo šolsko kulturno prireditev, ki smo jo poimenovali Pomladne igrarije. Kulturno dogajanje je spremljal tudi bogat sejem, na katerem so učenci prodajali svoje izdelke. Kulturni in sejemski utrip je trajal vse do 13. ure, ko so se starši, učenci in učitelji zadovoljno vračali na svoje domove.

Ker je celotna prireditev zasenčila ostale dogodke tega tedna, mi dovolite da to tedensko dogajanje opišem zato po pomembnosti dogodkov.  

V četrtek, 20. maja, je v Domu kulture potekal občinski Kviz o poznavanju zgodovine Kamnika, na katerem je naša ekipa zmagala. Čestitamo ekipi učencev 8. č razreda in mentorici za odličen uspeh. Fotografije s tekmovanja in video prispevek si lahko pogledate na informativnem portalu Kamničan.

Že več kot dva meseca pa se učenci petih razredov pripravljajo na kolesarski izpit. Ker se bližajo zaključne aktivnosti, naj na tem mestu predstavimo, kaj vse so že počeli do sedaj. Najprej so morali  učenci spoznati teoretične zakonitosti. Potem so svoje znanje dokazovali kar s pomočjo računalnika, saj so pisni izpit reševali s posebnim računalniškim programom. Sledil je praktični prikaz vožnje v okolici šole in na poligonu. Učence je obiskal tudi policist, ki je pregledal kolesa in le tehnično brezhibnim nalepil nalepko »varno kolo«. Velik poudarek pa so predavatelji, policisti in učiteljice dali uporabi varnostne čelade. V naslednjem tednu bo sledila še vožnja po mestu in seveda opravljanje kolesarskega izpita. Vsem petošolcem želimo uspešno izpitno vožnjo in seveda varne kolesarske poti.

V petek, 21. maja, so imeli učenci petih razredov matične šole in treh podružnic kulturni dan na gradu Zaprice. Naslov tega dneva je bil Kamnik- moje mesto. Dan je bil kulturno in zgodovinsko obarvan, saj so učenci na gradu spoznavali zgodovino mesta. Vodiči so jim namreč pripravili odlično delavnico o srednjem veku, na kateri so izdelovali pečate. Kasneje pa obiskali tudi galerijo Mihe Maleša, spoznali pojem grafika in si ogledali trenutno razstavo.

39. TEDEN

24. do 28. maj 2010

V tednu po odlično izpeljani osrednji šolski prireditvi smo se učitelji in učenci posvetili predvsem pridobivanju ocen. Šolsko leto gre namreč zelo hitro proti koncu, zato je vsak dan zelo pomemben.

Učenci 9. razredov so imeli možnost vpogleda v nacionalna preverjanja znanja. V četrtek, 27. maja, so lahko preverili svoje dosežke pri matematiki, slovenščini in likovnem pouku.

40. TEDEN

31. maj do 4. junij 2010

V ponedeljek, 31. maja, so imeli učenci 9. razredov, ki se že počasi poslavljajo od šolskih klopi, tehniški dan na temo Valeta 2010. Skupaj z razredniki so pripravili program valete in osmrtnice, ki so jih razstavili v avli šole.

Ta teden je bil teden taborov, saj so v ponedeljek na tridnevni tabor v dom Ajda na Libeliče odšli učenci in učiteljice 2. razredov matične šole in podružnice Vranja Peč. V sredo, 2. junija, so s taborom omenjeni razredi zaključili, pridružili pa so se jim učenci in učiteljice 2. razredov podružničnih šol Tunjice, Mekinje in Nevlje. Ti trije razredi so se domov vrnili v petek, 4. junija. V petek pa so na tabor odšli tudi učenci in mentorici krožka Drug z drugim. Tridnevni tabor so preživeli v domu Štrk na Ptuju.

V torek, 1. junija, so imeli sestanek starši bodočih šestošolcev. Svetovana služba in bodoči razredniki so jim skupaj z vodstvom šole predstavili prehod učencev iz razredne na predmetno stopnjo.

V četrtek, 3. junija, so se trije učenci naše šole udeležili državnega tekmovanja v atletiki in dosegli izvrstne rezultate, in sicer so v teku (na 60 oziroma 600 metrov) dosegli 6., 8. in 12. mesto v državi. Iskrene čestitke učencem in mentorjem.

Prav tako v četrtek so letošnji devetošolci skupaj z razredniki uživali na končnem izletu v Gardalandu.

Petek pa je bil namenjen dnevom dejavnosti, in sicer so imeli učenci 7. razredov naravoslovni, učenci 6. razredov pa kulturni dan. Prvi so po naravoslovno znanje odšli proti Štajerski, drugi pa so ostali v Kamniku, kjer so obiskali Maleševo galerijo.

41. TEDEN

7. junij do 11. junij 2010

V torek, 8. junija, so v Kulturnem domu podelili nagrade najboljšim učencem na nivoju Občine Kamnik. Nagrado je prejelo 5 naših učencev. Učenci 8. razredov so imeli v sredo naravoslovni dan, in sicer so spoznavali Posočje. Veseli pa smo novice, da so v četrtek, 10. junija, v City parku v Ljubljani odprli Likovni ex tempore, na katerem so razstavljeni tudi izdelki naših učencev. Ker učenci 9. razredov zaključujejo s šolanjem, so imeli v petek dopoldan priprave za valeto. 

Glede na ponovne uspehe naših športnikov lahko zagotovo trdimo, da se za uspeh kamniške odbojke ni treba bati. Na občinskem prvenstvu v odbojki na mivki so naši učenci in učenke dosegli lepe rezultate: 1. mesto so dosegli fantje in dekleta (letnik rojstva 1995), prav tako so 1. mesto dosegli tudi fantje (letnik 1996), dekleta (letnik 1996) pa so dosegla 2. mesto. Med letniki 1997 pa so fantje zasedli 3. mesto, dekleta pa so zmagala. Vsem iskrene čestitke. 

42. TEDEN

14. junij do 18. junij 2010

V ponedeljek, 14. junija, se je začel enotedenski tečaj za vse učence šole, ki se plavanja še niso naučili. Prav tako v ponedeljek so naši učenci v okviru projekta Korak k sončku obiskali zaključno prireditev na OŠ 27. julij v Kamniku. Ponedeljkov večer pa je bil še posebej slovesen za devetošolce, ki so se od šole poslovili na valeti. Program seveda ni minil brez predstavitve »neuradnih« talentov. »Uradnim« talentom pa je ravnatelj podelil zlata, srebrna in bronasta priznanja, ki so jih učenci prejeli na tekmovanjih iz znanja ali športa.

Komaj smo se poslovili od devetošolcev, že smo sprejeli bodoče prvošolčke. V sredo, 16. junija, so jim učiteljice pripravile zanimive ustvarjalne delavnice. Po besedah učiteljic je bilo druženje izredno živahno, zato verjamejo, da bo delo v prihodnjem šolskem letu tudi.

Drugošolci matične šole so imeli kar dva naravoslovna dneva. V torek, 15. junija, so odšli v gozd in na travnik ter se spoznali z mlako. V četrtek pa so se jim pridružili še učenci z Vranje Peči in nekatere naravoslovne teme sta jim s poskusi približali učiteljici Tanja in Danica s predmetne stopnje, učenci pa so seveda preizkušali tudi sami.

43. TEDEN

21. junij do 24. junij 2010

V ponedeljek, 21. junija, so imeli drugošolci iz Nevelj, Tunjic in Mekinj naravoslovni dan. Ta dan so odšli v gozd in na travnik ter se spoznali z mlako. Ta naravoslovni dan sta jim pripravili učiteljici Tanja in Danica s predmetne stopnje.

V sredo, 23. junija, popoldan so učiteljice in drugošolci matične šole za svoje starše pripravil zaključno prireditev.

V četrtek, 24. junija, pa je na matični šoli v športni dvorani potekala zaključna prireditev z naslovom Osnovna šola Frana Albrehta ima talent. Učenci so po končanem pouku za letošnje leto torbe postavili v kot in se napotili počitniškemu uživanju naproti.

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT