Šolska kronika

Dogodki na šoli 2018/2019

Kratek pregled tedenskega dogajanja v šolskem letu 2018/2019

2. TEDEN

10. september 2018 do 14. september 2018

Lepo sonnčo vreme preteklega tedna so mnogi oddelki izkoristili za športne aktivnosti na prostem. Pa poglejmo, kaj smo počeli.

V torek, 11. septembra, so imeli osmošolci naravoslovni dan z naslovom Uvod v kemijo, tretješolci matične šole so odšli na jesenski pohod v okviru športnega dne.

Tudi sreda, 12. september, je bila v znamenju športnega dne, in sicer za četrtošolce matične šole, ki so odšli peš do podružnične šole v Tunjicah, in za vse učence podružnice Vranja Peč.

V četrtek, 13. septembra, so učenci podružnične šole Nevlje odšli na ogled baletne predstave Peter in volk, drugošolci matične šole pa na sprehod do tunjiške podružnice. Sončen dan pa so za pohod izkoristili tudi učenci izbirnega predmeta šport za sprostitev.

Zapišemo naj še to, da je v petek, 14. septembra, potekalo državno tekmovanje v plavanju, ki se ga je udeležilo nekaj naših učencev. Ker rezultatov še ni, bomo o njih poročali naslednjič. 

1. TEDEN

3. september 2018 do 7. september 2018

Za nami so poletne počitnice in vstopili smo skozi šolska vrata novemu šolskemu letu naproti. Prvi šolski dan se je letos začel v ponedeljek, 3. septembra, kar pomeni, da smo bili prva dva septembrska dneva še prosti. V ponedeljek je prvič skozi šolska vrata vstopilo 106 novih prvošolcev. Učiteljice so jim pripravile lep sprejem, pozdravil jih je ravnatelj šole Rafko Lah, učenci gledališkega krožka pod mentorstvom Tadeje Kilar pa so zaigrali Rdečo Kapico. Utrinke s sprejema si lahko ogledate tukaj.

Ponedeljek je bil poseben dan tudi za naše petošolce, ki so ta dan odpotovali v Savudrijo v letno šolo v naravi. Na šolski spletni strani so vsak dan objavljali fotografije, ki so dostopne tukaj. V Kamniku jih je na pot sicer pospremil dež, vendar jih je na morju čakalo sonce, ki jim je ves teden lepšalo aktivnosti.

V tem tednu so si vsi učenci izposodili tudi učbenike iz učbeniškega sklada. Glede ostalih dejavnosti pa lahko poročamo že o prvem izvedenem športnem dnevu. Lepo sončno vreme so v četrtek, 6. septembra 2018, za pohod izkoristili vsi učenci podružnične šole Tunjice.

Prvi teden novega šolskega leta je torej za nami. Vsem, učencem in učiteljem, želimo uspešno delo ter veliko poguma in vztrajnosti, da bomo skupaj dosegli vse zastavljene cilje.  

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT