Šolska kronika

Dogodki na šoli 2018/2019

Kratek pregled tedenskega dogajanja v šolskem letu 2018/2019

10. TEDEN

5. november 2018 do 9. november 2018

V tednu po jesenskih počitnicah sta bili med pomembnejšimi dejavnostmi plavalni tečaj in Tabor radovednih.

Od ponedeljka, 5., do četrtka, 8. novembra, so imeli vsi tretješolci štiridnevni plavalni tečaj v bazenu v CIRIUS-u. V ponedeljek popoldan so na šoli potekale redne mesečne pogovorne ure za starše, za tretješolce matične šole in njihove starše pa je knjižničarka izvedla delavnico funkcionalnega branja.

V torek, 6. novembra, so imeli učenci 6. a zdravniški pregled v ZD Kamnik.

V sredo, 7., in v četrtek, 8. novembra, so imeli učenci 8. a in 8. b dvourno delavnico o drogah.

V petek, 9. novembra, pa smo bili vsi v pričakovanju dvodnevnega Tabora radovednih. Več kot 120 učencem je ponudil več ustvarjalnih delavnic z različnih področij, in sicer kemijskega raziskovanja, glasbenega ustvarjanja, kuhanja, matematičnega ustvarjanja, filma, gledališča, slikanja in športa. Del delavnic je bil izveden v petek, učenci so prespali v šoli in z dejavnostmi nadaljevali v soboto.

9. TEDEN

29. oktober 2018 do 2. november 2018

Za nami so prve počitnice v tem šolskem letu. Trije dnevi jesenskih oz. krompirjevih počitnic so bili delovni, dva pa praznična, in sicer smo v sredo praznovali dan reformacije, v četrtek pa dan spomina na mrtve. To so bile tudi prve počitnice za več kot 22 tisoč prvošolčkov, med njimi je bilo 106 naših.

Do naslednjih počitnic je sedem tednov, ki pa bodo prinesli precej ocenjevanj znanja, zato upam, da smo si vsi nabrali dovolj moči za prihajajoče naloge. 

 

8. TEDEN

22. oktober 2018 do 26. oktober 2018

V zapisu dogajanja v tednu pred jesenskimi počitnicami najprej dolgujemo novico o dosežku naše ekipe na državnem prvenstvu v odbojki na mivki. Ekipa naših učencev je namreč pred tednom dni v Hočah osvojila odlično 4. mesto v državi. Čestitke!

V torek, 23. oktobra, so imeli mekinjski četrtošolci tehniški dan z naslovom Lastnostni snovi se lahko spreminjajo, ta dan pa so imeli tunjiški in vranjepeški tretješolci tudi zdravniški pregled v ZD Kamnik.

V sredo, 24. oktobra, so imeli učenci 4. b naravoslovni dan na temo gozda, v naši športni dvorani pa je ta dan in tudi v četrtek, 25. oktobra, potekalo občinsko tekmovanje v malem nogometu. Našim učencem je zmanjkalo malo športne sreče, zasedli so namreč 4. mesto, ki jih žal ne vodi v nadaljnje tekmovanje. Vseeno čestitamo. 

V petek, 26. oktobra, so imeli devetošolci tematski dan z naslovom Protestantizem, kar pomeni, da so pri vseh predmetih obravnavali omenjeno temo.

Zadnji oktobrski konec tedna pa je že 23 let zapored namenjen Ljubljanskemu maratonu, ki so se ga v soboto, 27. oktobra, udeležili tudi nekateri učenci naše šole.

Pred nami pa so prve počitnice v tem šolskem letu. Preživite jih lepo in si naberite nove energije za naslednje izzive. 

 

7. TEDEN

15. oktober 2018 do 19. oktober 2018

Pretekli teden je bil predvsem v pričakovanju finala državnega prvenstva v odbojki na mivki. Pa poglejmo po vrsti.

V ponedeljek, 15. oktobra, je na šoli potekalo šolsko tekmovanje v znanju angleščine za osmošolce, učenci 7. a pa so v okviru projekta Rastem s knjigo obiskali knjižnico Franceta Balantiča Kamnik, kjer so v dar dobili izbrano knjigo z naslovom Avtobus ob treh. Oba oddelka neveljskih tretješolcev sta ta dan imela tehniški dan z naslovom Vozila.

V torek, 16. oktobra, so kamniško knjižnico v okviru projekta Rastem s knjigo obiskali še učenci 7. b in 7. c. Ta dan je kar precej naših učencev obiskalo Arboretum Volčji Potok, in sicer so v okviru naravoslovnega dne tja odšli vsi učenci podružnice Tunjice ter drugošolci, četrtošolci in petošolci iz Nevelj. Mekinjski tretješolci in učenci 3.b razreda iz Nevelj so ta dan imeli zdravniški pregled v ZD Kamnik.

V sredo, 17. oktobra, je na šoli potekalo šolsko tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje, učenci 6. b so v okviru tehniškega dne z naslovom Recikliranje zložili na kontejner ves star papir, ki se je nabral v šolski kleti. Neveljski tretješolci so ta dan obiskali Arboretum.

V četrtek, 18. oktobra, so imeli četrtošolci matične šole naravoslovni dan z naslovom Iglavci in listavci.

V petek, 19. oktobra, se je ekipa naših starejših učencev udeležila finala državnega prvenstva v odbojki na mivki, ki je potekalo na Osnovni šoli Dušana Flisa v Hočah. Trdno stiskamo pesti za uspeh naše ekipe. O rezultatih pa prihodnjič. Ta dan so se naši učenci udeležili tudi kolesarskega tekmovanja Kaj veš o prometu.

Za konec pa poročamo še o tem, da je bil v soboto, 20. oktobra, na TV SLO 1 v oddaji Firbcologi prispevek o naši najmanjši podružnici Vranja Peč.

6. TEDEN

8. oktober 2018 do 12. oktober 2018

Pretekli teden so zaznamovali naslednji dogodki: športno tekmovanje, tekmovanje v znanju in ekskurzija.

V ponedeljek, 8. oktobra, se je ekipa učencev udeležila polfinala v odbojki na mivki, kjer so naši učenci zmagali in se tako uvrstili v finale državnega tekmovanja. Čestitamo. Ta dan so imeli četrtošolci matične šole naravoslovni dan z naslovom Herbarij.

V torek, 9. oktobra, so imeli tretješolci iz Nevelj zdravniški pregled v ZD Kamnik.

V sredo, 10. oktobra, so devetošolci odšli na strokovno ekskurzijo na Kras, mekinjski prvošolci pa so si ta dan v okviru kulturnega dne ogledali znamenitosti Kamnika.

V petek, 12. oktobra, je na šoli potekalo šolsko tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni. Ta dan je pouk zaradi odhoda strokovnih delavcev na izobraževanje potekal le šest šolskih ur.    

5. TEDEN

1. oktober 2018 do 5. oktober 2018

Letošnji Teden otroka se je osredotočil na pomen kvalitetnega preživljanja prostega časa. Tudi na naši šoli, smo pripravili nekaj dejavnosti. Več pa v nadaljevanju.

V torek, 2. oktobra, so imeli učenci 3. b razreda zdravniški pregled v ZD Kamnik.

V sredo, 3. oktobra, so imeli mekinjski prvošolci tehniški dan, v okviru katerega so izdelali igračo. To je bila tudi ena izmed dejavnosti, ki so jih na tej podružnici počeli v tednu otroka. Med drugim jih obiskal policist, organizirali so evakuacijsko vajo, učenci so lahko v šolo prinesli svoje hišne ljubljenčke in jih predstavili sošolcem. Še več pa na tej povezavi.

V četrtek, 4. oktobra, so prvošolci matične šole v okviru naravoslovnega dne obiskali Arboretum Volčji Potok.

Na svetovni dan učiteljev, v petek, 5. oktobra, so imeli šestošolci kulturni dan. Obiskali so Kulturni dom Kamnik, kjer so se udeležili gledališko-improvizacijskih delavnic. Ta dan so imeli prvošolci matične šole tehniški dan z naslovom Delavnica ob tednu otroka.

V soboto, 6. oktobra, so učenci izbirnega predmeta nemščina odšli na izlet v Nemčijo, kjer so si ogledali Orlovo gnezdo in rudnik soli. Tukaj si lahko preberete kratek zapis in si ogledate fotografije.

Za konec pa vam na uho prišepnemo še veselo novico. Naši učenci so namreč v sredo, 3. oktobra, v prostorih Televizije Slovenija snemali oddajo Male sive celice, kjer so zmagali in se tako uvrstili v osmino finala. Oddaja bo sicer na sporedu šele 3. novembra, zato upamo, da vam s tem nismo pokvarili presenečenja. Čestitamo naši ekipi.   

4. TEDEN

24. september 2018 do 29. september 2018

Pretekli teden smo imeli pouk tudi v soboto, 29. septembra, ki je bila po šolskem koledarju predvidena kot delovni dan, na katerega smo nadomeščali 24. december 2018. Kaj smo počeli ta dan, pa si lahko preberete v nadaljevanju.

V torek, 25. septembra, so učenci podružnične šole Nevlje v okviru športnega dne odšli na jesenski pohod.

V sredo, 26. septembra, je na šoli potekal dan jezikov za devetošolce. Učenci so ta dan spoznali nekaj besed v arabščini, italijanščini, francoščini, irščini in avstralski angleščini. Jezike in kulturo so jim predstavile učiteljice in učenec, ki je v Slovenijo prišel iz Sirije.  

V četrtek, 27. septembra, je na šoli potekalo šolsko tekmovanje iz logike. O rezultatih bomo še poročali.

V petek, 28. septembra, so imeli sedmošolci geografsko ekskurzijo na Primorsko, kjer so si ogledali Koper, Piran in Sečoveljske soline. Nekaj naših učencev pa je ta dan risalo in slikalo na prostem. Udeležili so se namreč Male Groharjeve likovne kolonije v Škofji Loki.  

V tem tednu se je za šestošolce začela tudi igra Skrivni prijatelj. Učenci bodo skrivnemu prijatelju do konca decembra napisali tri pisma, in sicer bodo prvemu priložili pesem, drugemu knjižno priporočilo, tretjemu pa voščilnico.  

Kot rečeno, smo imeli pouk tudi v soboto. Ta dan je na šoli potekal kulturni dan z naslovom Bonton. Učenci so v sproščenem vzdušju razmišljali o bontonu, vrstniškem nasilju, sedmošolce pa je obiskal tudi Martin Krpan, ki je spregovoril o človeških vrlinah in lepem vedenju. Fotografije si lahko ogledate na zgornji povezavi.    

3. TEDEN

17. september 2018 do 21. september 2018

Lepo sončno vreme je pretekli teden kar klicalo k dejavnostim na prostem, zato so ga številni učitelji izkoristili za športni ali naravoslovni dan.

V ponedeljek, 17. septembra, so si osmošolci v Ljubljani v SNG Opera in balet ogledali opero Figarova svadba, šestošolci pa so imeli ta dan naravoslovni dan z naslovom Zgradba Zemlje.

V torek, 18. septembra, so imeli osmošolci športni dan s pohodom v sredogorje, natančneje na planino Koren. Ta dan so imeli drugošolci matične šole naravoslovni dan z ogledom Arboretuma Volčji Potok. Tudi prvošolci matične šole niso ostali v svojih učilnicah, pač pa so odšli na jesenski pohod.

V sredo, 19. septembra, so lepo vreme za jesenski pohod izkoristili vsi učenci mekinjske podružnice, razen petošolcev. Na matični šoli pa je bila ta dan evakuacijska vaja v primeru požara.

Ker je bil pretekli teden tudi teden mobilnosti, so imeli v četrtek, 20. septembra, mekinjski prvošolci in kombinirani oddelek tunjiških prvošolcev in drugošolcev dan dejavnosti z naslovom Dan brez avtomobila.

V petek, 21. septembra, so imeli športni dan s pohodom v sredogorje še šestošolci. Odšli so na Kranjsko reber. Ta dan so na soncu uživali tudi petošolci matične šole, saj so peš odšli do slapa Orglice.

Za konec pa poročamo še o tem, da je v soboto, 22. septembra, potekalo državno tekmovanje v gorskih tekih, ki se ga je udeležilo nekaj naših učencev. O rezultatih bomo še poročali.

2. TEDEN

10. september 2018 do 14. september 2018

Lepo sonnčo vreme preteklega tedna so mnogi oddelki izkoristili za športne aktivnosti na prostem. Pa poglejmo, kaj smo počeli.

V torek, 11. septembra, so imeli osmošolci naravoslovni dan z naslovom Uvod v kemijo, tretješolci matične šole so odšli na jesenski pohod v okviru športnega dne.

Tudi sreda, 12. september, je bila v znamenju športnega dne, in sicer za četrtošolce matične šole, ki so odšli peš do podružnične šole v Tunjicah, in za vse učence podružnice Vranja Peč.

V četrtek, 13. septembra, so učenci podružnične šole Nevlje odšli na ogled baletne predstave Peter in volk, drugošolci matične šole pa na sprehod do tunjiške podružnice. Sončen dan pa so za pohod izkoristili tudi učenci izbirnega predmeta šport za sprostitev.

Zapišemo naj še to, da je v petek, 14. septembra, potekalo državno tekmovanje v plavanju, ki se ga je udeležilo nekaj naših učencev. Ker rezultatov še ni, bomo o njih poročali naslednjič. 

1. TEDEN

3. september 2018 do 7. september 2018

Za nami so poletne počitnice in vstopili smo skozi šolska vrata novemu šolskemu letu naproti. Prvi šolski dan se je letos začel v ponedeljek, 3. septembra, kar pomeni, da smo bili prva dva septembrska dneva še prosti. V ponedeljek je prvič skozi šolska vrata vstopilo 106 novih prvošolcev. Učiteljice so jim pripravile lep sprejem, pozdravil jih je ravnatelj šole Rafko Lah, učenci gledališkega krožka pod mentorstvom Tadeje Kilar pa so zaigrali Rdečo Kapico. Utrinke s sprejema si lahko ogledate tukaj.

Ponedeljek je bil poseben dan tudi za naše petošolce, ki so ta dan odpotovali v Savudrijo v letno šolo v naravi. Na šolski spletni strani so vsak dan objavljali fotografije, ki so dostopne tukaj. V Kamniku jih je na pot sicer pospremil dež, vendar jih je na morju čakalo sonce, ki jim je ves teden lepšalo aktivnosti.

V tem tednu so si vsi učenci izposodili tudi učbenike iz učbeniškega sklada. Glede ostalih dejavnosti pa lahko poročamo že o prvem izvedenem športnem dnevu. Lepo sončno vreme so v četrtek, 6. septembra 2018, za pohod izkoristili vsi učenci podružnične šole Tunjice.

Prvi teden novega šolskega leta je torej za nami. Vsem, učencem in učiteljem, želimo uspešno delo ter veliko poguma in vztrajnosti, da bomo skupaj dosegli vse zastavljene cilje.  

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT