Novice

Šola v naravi 2. razredov

SRE, 24.01.2018 - Tudi učenci 2. razredov podružničnih šol so pravkar, okoli 10.00 ure, srečno in varno prispeli v Čatež. Fotogalerija druge skupine

PON, 22.01.2018 - Učenci 2. razredov matične šole in podružnične šole Vranja peč so okoli 10.00 ure sporočili, da so srečno in varno prispeli na cilj v dom Čebelica. Fotogalerija prve skupine

1.DAN - 22.1.
 
Po uvodnem pozdravu učiteljev  doma Čebelica, smo pomalicali, nato pa odšli pripraviti sobe. Sledilo je okusno kosilo, nato pa že prve dejavnosti.
Ena skupina je iskala zaklade v okolici doma, druga pa se je spoznavala z živalmi, ki bivajo v domu.
Po večerji smo s petrolejkami odšli na nočni sprehod po vasi.
Preden smo se odpravili k zasluženemu počitku, smo se še stuširali, poslušali prigode kosovirjev Glili in Glala ter se podali v svet sanj...
 
 
2.DAN - 23.1.
 
Drugi dan smo se prebudili v sončno jutro. Uredili smo sobe in se odpravili na zajtrk. 
Nato sta nas čakali dve gozdni pustolovščini. Prva skupna je gozd raziskovala z lupami in se igrala gozdne igre, druga pa je kurila ogenj in pekla kruh.
Po kosilu in počitku smo se odpravili na gozdno učno pot Zaplaške stezice. Med sprehodom smo videli jazbino in sledi jazbeca ter uživali v lepi pokrajini. Po večerji smo na plesu imeli igro Soba se predstavi, nato pa zaplesali Škratkov ples. Po tuširanju so sledile nove prigode Glili in Glala, nato pa smo utrujeni zaspali.
 
 
3.DAN - 24.1.
 
Zadnje jutro smo najprej pospravili sobe in spakirali stvari v potovalke oz. kovčke. Po zajtrku smo se še zadnjič odpravili na razlicne dejavnosti. Prva skupina se je naučila delati vozle in  zavezati vezalke, druga pa je imela dejavnost, ki se imenuje Lov na lisico. To je orientacija z zabavnimi postajami, ki so bile postavljene po vasi in pri katerih smo zbirali tocke. Po malici sta se skupini zamenjali.
Pred kosilom smo izvedeli, katera soba je bila najbolj pospravljena v zadnjih dveh dneh ter kdo so bili zmagovalci Lova na lisico. 
 
Po kosilu smo se poslovili od naših gostiteljev in se odpeljali proti domu.
High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT