Novice

TURNIR - NAŠI ZLATI KOŠARKARJI

V torek, 26. septembra 2017 se je v športni dvorani na OŠ Frana Albrehta igralo košarko na treh igriščih hkrati, na tribunah pa navijalo kot v Istanbulu, ko je slovenska košarkarska reprezentanca osvojila naslov Evropskih prvakov. Prav njim v čast je učiteljica Tamara Bračič organizirala turnir, saj so učenci, po tej zmagi, nad tem športom postali neverjetno navdušeni.

FOTOGRAFIJE

Vsak, ki je želel, je lahko postal del te zgodbe. Fantje in dekleta od šestega do devetega razreda so se med seboj povezovali v  tekmovalne ekipe. Nekaterim je bilo ljubše sodelovati pri sami orgnanizaciji tekmovanja ali pisanje zapisnikov.   Učiteljica Anamarija Erčulj je s skupino učencev pripravila plakate, ki so učence, njihove starše in zaposlene na šoli  vabili na športni dogodek, učiteljica Metka Bizjak je s tehnično spretnimi učenci za zmagovalno ekipo izdelala prave medalje, ostale ekipe pa je naš računalničar Janez Bergant opremil s spominskimi medaljami. Svoje bistre glave, pridne roke ter dragoceni čas so k temu prispevali tudi krožkarji »Drug z drugim« in nadarjeni učenci na športnem področju. Manjkali so le sodniki. Brez njih ne gre na nobeni pomembni tekmi. Ta košarka je bila za vse tako pomembna, da so mladi igralci obljubili, da bodo igrali v skladu s pravili, spodobno, pošteno,.. in si bodo zato lahko sodili sami.

Slovenska reprezentanca je imela tistega 17. septembra 2017 jasen cilj: zmagati. Učenci OŠ Frana Albrehta so imeli tokrat jasno pravilo: poštena igra.

Pred prvim piskom za začetek tekme smo pozdravili vseh dvanajst ekip: Dončiće,  Krompirčke, Kralje igrišča, Kamnik, KK »Zgubl boste«, Tri pisane marjetice, Smrkce,  9.A team,  Clout Gange,  Čebulčke,  Dragonse in ekipo Fiba 3.

Zaželeli smo si, da nam  uspe slediti naši  obljubi »fairplaya«, zaželeli smo si, da se med turnirjem veselimo sodelovanja, druženja in se učimo strpnosti, saj bomo le tako na koncu vsi zmagovalci.

V pred tekmovanju so se vse ekipe trudile v 8 minutah  zadeti čim več košev.  Finalna tekma pa je trajala 2 krat po 7 minut. V finalu sta se pomerili ekipi KK » Zgubl boste « (Edin Rastoder, Domen Jurjevič, Žan Drolc, Luka Repnik 8.c ter Nik Mujanović 8.a, ki je zadel koš za tri točke) in »Tri pisane marjetice« (Klemen Kranjec, Jan Maradin, Anže Mošnik, Nejc Krmavnar 9.b ter Žiga Obradović 9.a). Tekma je bila poštena. Sodniki – igralci  so seveda pravično sodili. Za »manj napeto« vzdušje je poskrbela glasba, ki se je predvajala v ozadju. Po vsaki tekmi smo intervjuvali vsako ekipo in jo fotografirali.

Vsem je bil turnir zelo všeč.  Vsi smo dobili nagrado za svoj trud - prijetno športno popoldne v druženju s prijatelji. Prispevali smo svoj delček k širjenju tega, danes, zelo popularnega športa. Seveda moramo pohvaliti še naše navijače, ki so zavzeto navijali na tribunah. S tem turnirjem smo želeli še enkrat iskreno čestitati naši reprezentanci, ki nam je prisvojila zlato medaljo po dolgih petindvajsetih letih. Slovenci smo ponosni  nanjo. Organizacijski odbor  šolskega košarkarskega turnirja  OŠ Frana Albrehta  (Matic Hrabar 8.c, Neža Strehar, Lara Rozaničnik 9.c, Tara Mandič 9.b, Filip Ferlež, Manca Burja 9.a in mentorici Jana Svetec, ter Tamara Bračič) pa je ponosen prav na vse sodelujoče in nastopajoče v tej navdušujoči zgodbi, saj smo z roko v roki rekli športnikom HVALA, našim otrokom pa pokazali, da se je za vrednote vredno truditi.

Zapisali: Manca Burja 9.a in učiteljica Jana Svetec

 

 

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT