Novice

Juri Muri v Afriki

Učence ID Mladi umetniki OŠ Frana Albrehta je letos pritegnila in nazadnje čisto zasvojila že skoraj tri desetletja stara zgodba Toneta Pavčka o fantu, ki se ni maral  umivati… Najbrž ste že uganili, da gre za Jurija Murija.

V vlogo Jurija Murija se je odlično vživel Val Antonin, zgodbo pa so mu pomagali zapletati in razplesti še: Anamarija Kotnik v vlogi njegove mame, ki si je tudi sama v verzih spisala del besedila za svojo vlogo in v vlogi povezovalke;  Neža Patricija Podlogar v vlogi povezovalke; Nejc Grčar kot striček noj, črnski poglavar, lev in nosorog  ter Larisa Stopar, Sara Pestotnik, Sara Trajcheva, Pika Šala, Klara Ločniškar in Špela Jevšek  kot žirafa, zebra, krokodil, slon, ris in opica. Hkrati so dekleta navdušila tudi kot pevke in odlične plesalke slovenskih ljudskih, afriških ljudskih, pa tudi sodobnih plesov.
Scenografijo in režijo za dramatizacijo igre je pripravila njihova mentorica Meta Kregar, v petek, 17. junija, pa so mladi igralci z OŠ Frana Albrehta zgodbo premierno odigrali najprej za vrstnike na svoji šoli, nato pa popoldan še za starše in prijatelje.

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT