Novice

ODLIČNE UVRSTITVE UČENCEV OŠ FRANA ALBREHTA NA OBČINSKEM KOLESARSKEM TEKMOVANJU: KAJ VEŠ O PROMETU in na tekmi AMZ Slovenije: NAJBOLJŠI MLADI KOLESAR

 Zmagovalec občinskega tekmovanja Kaj veš o prometu je Žiga Plahuta in bo predstavljal kamniške šole na državnem tekmovanju 25. 5. 2019.

V kategoriji mlajših učencev je Jasna Plahuta zasedla drugo mesto, Aleksander Homovec pa tretje. Ti odlični rezultati so uvrstili našo mlajšo ekipo na tekmovanje Najboljši mladi kolesar AMZS, kjer se je Jasna z odličnim rezultatom uvrstila v slovensko ekipo, ki se bo udeležila mednarodnega tekmovanja v Ženevi.


Tekmovalci: Jakob, Žiga, Matic, Tim, Karolina, Jasna, Aleksander, Enej in Matic

 Občinsko kolesarsko tekmovanje Kaj veš o prometu, obsega preizkus znanja in spretnosti na treh področjih:  
- v spretnostni vožnji,
- v prometni teoriji in
- v praktični vožnji po prometnih površinah.

 Učenci tekmujejo posamezno in ekipno v kategoriji učencev 8. in 9. razreda in v kategoriji 6. in 7. razreda. Najboljši učenec zastopa občino na državnem tekmovanju.

 V ponedeljek, 13. 5. 19, smo na šoli izvedli šolsko tekmovanje, na katero smo se pripravljali kar ves teden. Vadili smo spretnostno vožnjo in izpopolnjevali teoretično znanje. Od 21 prijavljenih učencev so si mesto v šolski ekipi priborili naslednji učenci:

V kategoriji starejših učencev: 1. Žiga Plahuta, 8. b, 2. Karolina Zbičajnik, 8. c, 3. Jakob Zupet, 9. a, 4. Matic Kolar, 8. b, 5. Tim Trebušak, 8. b.

V kategoriji mlajših učencev: 1. Matic Černelič, 6. b, 2. Aleksander Homovec, 6. b, 3. Enej Lukman, 6. a, 4. Jasna Plahuta, 6. a, 5. Ema Cvek, 6. c.

 

Na občinskem tekmovanju 14. 5. 2019 sta obe ekipi zasedli tretje mesto. Vendar je med posamezniki v kategoriji 8. in 9. razreda zmagal Žiga Plahuta, ki si je z najboljšim rezultatom v obeh kategorijah priboril nastop na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 25. 5. 2019, v Mislinji.

 

Žiga na spretnostnem poligonu in kot zmagovalec

 V kategoriji 6. in 7. razreda je Jasna Plahuta dosegla 2. mesto, Andrej Homovec pa 3. mesto.

 

Zmagovalci v kategoriji mlajših učencev: Aleksander na levi in Jasna na desni.

 To občinsko tekmovanje pa je bilo za učence letnika 2007 tudi izbirno za tekmovanje Najboljši mladi kolesar AMZS. Izbrani so bili kar štirje učenci naše šole: Aleksander Homovec, Enej Lukman, Jasna Plahuta in Ema Cvek.

V petek, 17. 5. 2019, so na Vranskem naši kolesarji med 15. ekipami zasedli odlično 6. mesto. Jasna Plahuta je dosegla najboljši rezultat med deklicami in se tako uvrstila med štiri najboljše tekmovalce slovenske ekipe, ki se bodo udeležili 34. FIA ETEC evropskega kolesarskega tekmovanja, ki bo septembra v Švici.

Več na https://www.kamnik.info/mladi-kamniski-kolesarji-so-med-najboljsimi-mladimi-kolesarji-amzs/

 

Zapisal mentor za promet Simeon Klokočovnik

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT