Novice

PRAZNIČNI ČAS NA PODRUŽNIČNI ŠOLI VRANJA PEČ

Zadnji dnevi pred novoletnimi počitnicami so bili na podružnični šoli Vranja Peč še posebno praznično obarvani. V sredo, 19. 12. 2018, je na šoli potekal tehniški dan. Učenci so izdelovali voščilnice in vanje zapisali božično-novoletna voščila, sodelovali pri okrasitvi šolskih prostorov in pekli piškote. Vonj sveže pečenih piškotov je preplavil šolo in nas opomnil, da je praznični čas pred vrati.

V četrtek, 20. 12. 2018, smo se z avtobusom odpeljali v Ljubljano na ogled predstave Zverjašček v Lutkovno gledališče Ljubljana. Zverjašček je nadaljevanje slikanice z naslovom Zverjasec. Slikanici sta ustvarila angleška avtorica Julia Donaldson in nemški ilustrator Axel Scheffler. Učenci in učenke so ob ogledu predstave, postavljene v zimsko idilično okolje, uživali in se nasmejali. Kulturni dan smo zaključili s sprehodom po praznično okrašenem mestnem jedru.

Na zadnji šolski dan v letu 2018 se je na šoli odvijala božično-novoletna prireditev. V uvodnem delu prireditve smo se prepustili pevski točki učencev in učenk 1., 3. in 4. razreda, ki obiskujejo interesno dejavnost pevski zbor, pod vodstvom učiteljice Andreje Šuštar. V osrednjem delu prireditve smo se nasmejali ob ogledu predstave z naslovom Šola lepega sedenja avtorice Sare Lužovec. Nastopali so učenci tretjega in četrtega razreda, ki so vključeni v dramski krožek, pod mentorstvom učiteljice Maje Jesenik Štefin. Po predstavi smo ponovno prisluhnili pevskemu zboru, ki nas je ob spremljavi kitare s toplino glasov mladih popeljal v praznični čas. Ob zaključku prireditve je sledilo voščilo našega ravnatelja, gospoda Rafka Laha, in predsednice krajevne skupnosti Vranja Peč, gospe Irene Pavlič, ki sta nas s toplimi besedami pospremila v prihajajoče praznike.

SLIKE

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT