Novice

3. MEDNARODNI NATEČAJ »DOM«

V mesecu decembru se je zaključil 3. mednarodni natečaj OŠ Frana Albrehta z naslovom »Dom«. Učenci so lahko sodelovali na likovnem ali na literarnem natečaju. Organizatorka  likovnega je bila mag. Anamarija Erčulj, literarnega pa prof. Jana Jus.

Na natečaju so s svojimi deli sodelovali učenci iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Avstrije, Makedonije in Avstralije. Skupaj je v Slovenijo prispelo kar okoli 800 izdelkov nadebudnih likovnih in literarnih umetnikov, pesnikov.

20. decembra 2018 je v likovno učilnico OŠ Frana Albrehta okoli devete ure zjutraj prispela večina nagrajencev skupaj s svojimi mentorji, starši ali starimi starši. Prišli so večinoma učenci iz slovenskih šol, nagrajenci iz tujine pa se podelitve niso udeležili. Nagrado bodo prejeli po pošti. V likovni učilnici so nagrajence sprejeli učiteljica likovne umetnosti Anamarija Erčulj, ravnatelj OŠ Frana Albrehta Rafko Lah in naša podravnateljica Anita Rusak Kastelic. Z uvodnim nagovorom je pogostitev otvorila učiteljica Anamarija Erčulj, nato je goste nagovoril ravnatelj Rafko Lah. Nagrajencem so se razdelile tudi sponzorske nagrade. Po uradnem delu so se gostje posladkali in poklepetali ob kavi, čaju in piškotih.

Nekaj minut pred deseto uro so odšli v večnamenski prostor, kjer so si lahko ogledali razstavo in predvsem vse zmagovalne izdelke obeh natečajev; likovnega in literarnega.  

Ob 10.15 se je v telovadnici začela prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki so si jo ogledali tudi učenci naše šole. Prireditev sta vodila osmošolca Žan Rozoničnik in Nika Zemljič. Pripravili pa sta jo učiteljici Jana Jus in Tina Plahutnik. Ena izmed osrednjih tém prireditve je bila podelitev priznanj nagrajencem literarnega in likovnega natečaja. Po uvodnem govoru je priznanja podelil ravnatelj Rafko Lah. Naša ušesa so melodični učenci vseskozi polnili s prijetno glasbo pod taktirko prof. Marka Bračiča.

V literarnem natečaju je v kategoriji od 5 do 8 let zmagala Ema Kunaver iz OŠ Ledina po mentorskim vodstvom Mirijam Sabine Žvegla. Drugo mesto je zasedel Matic Peloz iz OŠ Dornberk z mentorico Ingrid Jug. Na tretje mesto pa se je uvrstila Lajla  Muharemović iz Osnovne Škole Mak Dizdar Zenica, njena mentorica pa je bila Sejla Bohinc.

 V kategoriji od 9 do 12 let je zmagala Tajda Erker iz OŠ Ob Dravinji, njena mentorica pa je bila Valentina Volavšek. Drugo mesto je dosegla učenka OŠ Frana Albrehta Pika Šala pod mentorskim vodstvom Tadeja Kilar. Tretje mesto sta si delila Tine Vodopivec iz OŠ Dobrnek in njegova mentorica Petra Gabriel ter Elena Vujasinović iz OŠ Toneta Čufarja Ljubljana, njena mentorica pa je bila Zdenka Ferenc.

V kategoriji od 13 do 16 let je zmagala Zara Hlastec iz OŠ Ob Dravinji z mentorico Valentino Volavšek. Drugo mesto je osvojil Matic Hrabar iz OŠ Frana Albrehta z mentorico Tadejo Kilar. Tretje mesto je pripadlo Eneju podlesku iz OŠ Janko Kersnik Brdo in njegovi mentorici Ireni Orehek.

V likovnem natečaju je v kategoriji od 5 do 8 let zmagal učenec OŠ Dravlje – Val Jurjevčič pod mentorskim vodstvom Tanje Kogoj. Drugo mesto je dosegla Selene Pavelić iz OŠ Galileo Galilei pod mentorskim vodstvom Ilenije Anić. Tretje mesto pa je dosegla Lori Slabe iz OŠ Tabor Logatec pod mentorstvom Marije Jereb Lukan.

V kategoriji od 9 do 12 let je zmagala Maša Kogovšek iz OŠ Bičevje. Njena mentorica je bila Helena Angelski. Na drugo mesto se je uvrstila Dalila Hajder iz Osnovne Škole Mak Dizdar Zenica, njena mentorica je bila Sejla Bohinc. Tretja pa je bila Tereza Zupet iz OŠ Frana Metelka Škocjan. Spodbujala jo je mentorica Vida Cizel.

V najvišji kategoriji, od 13 do 16 let, pa je zmagala osnovnošolka iz OŠ Rodica – Ela Kuščar pod vodstvom mentorice Katarine Škofic. Drugo mesto sta si delili  grafika Ane Petrič, OŠ Črna na Koroškem, mentorica Marija Rus in slika Kiane Petrič, OŠ Šturje Ajdovščina, mentorica Anuša Blažko. Na tretje mesto se je uvrstila duhovita Melisa Habjanič, OŠ Ormož pod mentorstvom Janje Rudolf.

Na natečaju sta priznanje osvojila tudi 2 učenca naše šole. V kategoriji od 13 do 16 let je na literarnem natečaju 2. mesto osvojil Matic Hrabar, v kategoriji od 9 do 12 let pa je 2. mesto osvojila sedmošolka Pika Šala. Nanju smo še posebej ponosni. Obema nagrajencema je bila mentorica Tadeja Kilar.

Vsem nagrajencem in mentorjem ponovno iskreno čestitamo! 

Dan je bil hladen, a v naši šoli je bilo še posebej toplo.

Fotogalerija

 

Miha Okorn in Enej Sladič

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT