Novice

UČENCI DEVETEGA RAZREDA Z IZBIRNIM PREDMETOM NEMŠČINA NA EKSKURZIJI V NEMČIJI

V soboto, 6. 10. 2018, smo se že ob 5. uri odpeljali iz Kamnika. Na avtobusu smo spoznali vrstnike iz drugih kamniških osnovnih šol.

Pot nas je vodila preko Karavank po turski avtocesti skozi Avstrijo do postajališča pod Orlovim gnezdom. Tam smo prestopili na nemške avtobuse, ki so nas nato odpeljali do razgledne ploščadi, od tam pa skozi 123-metrski, v skalo vkopan tunel z dvigalom na višino 1861 metrov. Na vrhu nas je pričakal čudovit razgled na Berchtesgaden in okolico. Sprehodili smo se, se okrepčali  in si nabrali moči za naš naslednji postanek – rudnik soli v Berchtesgadnu.

Oblečeni v rudarska oblačila smo se najprej z rudarskim vlakcem popeljali v notranjost rudnika, kjer so nam na zanimiv način pokazali, kako še danes pridobivajo sol. Spustili smo se po podzemnih toboganih in s splavom prečkali podzemno jezero, preizkusili okus slanice ter občudovali igro narave in moderne tehnike.

Ko smo se vrnili na površje, smo se odpravili še proti zadnjemu postanku, Kraljevemu jezeru, ki se v obliki fjorda zajeda v tamkajšnje mogočne gore. Postanek ob obali jezera ter možnost nakupa spominkov in toplega obroka so sklenili naše prelepo potepanje po bavarskem delu Nemčije.

Nastopil je čas, da se polni novih vtisov, spoznanj in prijateljstev odpeljemo proti domu. V Kamniku nas je pričakal dež, mi pa smo prelep sončen dan in naše vtise ponesli vsak v svoj dom ter jih delili z našimi domačimi.

Slike si lahko ogledate tukaj.

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT