Novice

JUHUHU, TEDEN OTROKA JE BIL SPET TU!

Tudi letos smo na podružnični šoli v Mekinjah ob tednu otroka pripravili raznolike dejavnosti. Gostili smo nekaj zanimivih gostov ter ob druženju krepili socialne veščine.

V ponedeljek in sredo so dejavnosti potekale po oddelkih. Učenci so prinesli svoje najljubše knjige, igrače in družabne igre, imeli smo aktiven odmor na igrišču ter utrjevali svoje prijateljske vezi.

Torek, četrtek in petek smo namenili druženju, saj je tema letošnjega tedna otroka prosti čas.

V torek nas je obiskal policist Sandi Sheikha iz ljubljanske enote (na motorju). Predstavil nam je svoj poklic in skupaj smo ponovili pravila vedenja na cesti. Opomnil nas je na pripenjanje z varnostnim pasom ter nas naučil pravilnega pripenjanja kolesarske čelade. Vse učence je pozval, naj postanejo njegovi  tihi sodelavci in naj svoje starše spomnijo, naj med vožnjo v avtu ne telefonirajo.

V četrtek smo imeli evakuacijsko vajo. Najprej smo se pogovorili o namenu in pomembnosti vaje, nato pa smo vajo s pomočjo gasilcev PGD Kamnik tudi izvedli. Po končani vaji so nam gasilci predstavili svoje delo, lahko pa smo tudi poskusili škropiti z gasilsko cevjo.

Tako kot vsako leto je petek namenjen našim hišnim ljubljenčkom. Učenci so lahko v šolo prinesli svoje hišne ljubljenčke in jih predstavili sošolcem.  Po druženju z najrazličnejšimi živalmi je sledilo skupno druženje v učilnici na prostem, kjer je zadišalo po jeseni – pekli smo namreč kostanj.

Vsem gostom, ki so nam omogočili skupno druženje, ki je bilo zabavno in poučno, se najlepše zahvaljujemo, ker so si vzeli čas za nas in nam teden otroka naredili še prijetnejši.

Galerija slik

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT