Novice

Zotkini talenti 2018, Lara Rozoničnik

 Lara Rozoničnik je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma prejela zlato priznanje z odra ZOTKINI TALENTI 2018

V soboto, 9. junija 2018, so se na prireditvi ZOTKINI TALENTI 2018 zbrali najboljši učenci iz osnovnih in srednjih šol, ki so tekmovali in merili svoje znanje na različnih tekmovanjih ZOTKS, v šolskem letu 2017/2018. Prireditev je letos poteka pod častnim pokroviteljstvom prof. dr. Józsefa Györkösa, direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS (ARRS). Letošnjo prireditev je vodil še vedno aktualni državni prvak v citiranju števila PI, Nik Škrlec.

Na prireditev so bili povabiljeni vsi zlati nagrajenci in nagrajenke z državnih tekmovanj iz znanj in srečanj mladih raziskovalcev Slovenije v organizaciji ZOTKS. Teh je bilo letos 672. Najboljših izmed vseh zlatih povabljenih, ki so sedeli in prejeli najvišja prestižna priznanja, pa je bilo 189 učencev in dijakov. Izmed njih je najvišje priznanje prejela tudi Lara Rozoničnik, učenka 9.c razreda iz OŠ Frana Albrehta iz Kamnika. Najvišje zlato državno priznanje je prejela za raziskovalno nalogo z naslovom »Arhitektura je temelj vsake literature«, pod mentorstvom učiteljice Tadeje Kilar.
To je še en dokaz, da resnično ZNANJE ŽANJE in da talentiranih mladih, ki bodo krojili tehnološki razvoj Kamnika in Slovenije ter pisali zgodovino, ne manjka.

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT