Novice

Obisk gospoda Mira Krištofiča

V šoli nas je obiskal g. Miro Krištofič. Star je 96 let. Pred 90.leti je hodil v mekinjsko šolo. Takrat so bili tukaj trije razredi. Imel je slabe ocene, a je želel postati nekaj posebnega. Potrudil se je in nadaljeval šolanje v Kamniku, nato na gimnaziji v Ljubljani. Takrat se je začela 2.svetovna vojna. Peš je bežal v Zagreb, a tam so bili Nemci. Vrnil se je v Ljubljano, nato pa s kolesom v Kamnik. Bil je tudi 18 mesecev v zaporu v Italiji. Ker je bil priden študent, je študij medicine hitro zaključil. Postal je zdravnik, služboval pa je večinoma v Mariboru. Upokojil se je pred 36.leti. Ves čas skrbi za gibanje in zdravo življenje.

V visoki starosti se spominja svojega otroštva, ko je mnogokrat vsega primanjkovalo. Celo v novembru je moral bos priti v šolo. Otrokom želi, da bi se izobraževali, da bi bilo njihovo življenje lepše. Poklonil nam je računalnik, da bi tudi z njegovo pomočjo lažje pridobivali znanje.
Gospoda Mira smo zavzeto poslušali, ker nam je položil na srce marsikaj dobrega in zanimivega. Zapeli smo mu pesem in zraven zaplesali. Zahvalili smo se mu za darilo.
Srečanje je bilo lepo in ganljivo, zato smo imeli na koncu vsi rahlo solzne oči.

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT