Novice

SREČANJE MLADIH RAZISKOVALCEV

V sredo, 28. 3. 2018, se je sedem učencev naše šole udeležilo Regijskega srečanja mladih raziskovalcev osnovnošolcev, ki je tokrat potekalo na OŠ Vodice. 
Učenka Lara Rozoničnik je na srečanju sodelovala z nalogo z naslovom Arhitektura je temelj vsake literature, v kateri je povezala dve povsem različni področji, literaturo in arhitekturo.
Da pri razvoju gospodarstva danes niso več pomembna naravna bogastva in geografska lega, ampak ljudje oziroma odlični vodje, ki imajo ideje, je v nalogi Kaj vpliva na gospodarski razvoj Slovenije ugotavljal učenec Žan Rozoničnik.
Učenca
Žan Trebušak in Izak Poljanšek sta različne raztopine soli pobarvala z indikatorjem, skoznje sta spustila električni tok in opazovala barvne spremembe, svoje rezultate pa sta predstavila v raziskovalnem delu z naslovom Barvna elektroliza.  
Zakaj radirka radira se je spraševal učenec Miha Okorn. V svojem delu je raziskoval kakovost, trdoto in gostoto radirke ter tako dobil strnjeno sliko o radiranju, predstavljenem na fizikalen način.
Da imajo učenci pretežke torbe, sta z nalogo z naslovom Masa šolskih torb potrdila učenca Jan Maradin in Jaka Udovič, ki sta merila maso učencev in to primerjala z maso njihovih torb.
Naši učenci so bili pri svojem delu izredno uspešni, saj so se kar štiri raziskovalne naloge uvrstile na Državno srečanje mladih raziskovalcev.
Iskrene čestitke vsem!                               Tadeja Kilar

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT