Novice

Gojmir Lešnjak Gojc na obisku

V okviru projekta Korak k sončku  že deveto leto seznanjam učence četrtih razredov z disleksijo. V omenjenih oddelkih specialna pedagoginja predstavi disleksijo preko zgodbe Kamaroni s parabajzovo omako in se z učenci pogovori o tej temi.Učenci četrtih razredov in učitelji so nato povabljeni na skupno srečanje s slovenskim filmskim, gledališkim in televizijskim igralcem Gojmirjem Lešnjakom Gojcem.

Glasbena olimpijada

Učenka naše šole, Ela Urankar (9. c), je na državnem tekmovanju Glasbena olimpijada, med 58 učenci, z 92.5 točkami, osvojila 1. mesto. S tem ji je omogočeno napredovanje na mednarodno tekmovanje v Estoniji. Na tekmovanju je sodeloval tudi Elin mlajši brat, Samo Urankar (6. c), saj je med drugim predstavila svojo avtorsko skladbo, pri kateri je sodeloval z igranjem na kitaro.

Bralna značka 2017/18 - Obisk pisatelja Primoža Suhodolčana

Danes, 1. marca 2018, je učence naše šole obiskal priznan in med učenci zelo priljubljen pisatelj Primož Suhodolčan. Učenci so se z njim srečali v športni dvorani 2. in 3. šolsko uro. Pisatelj je z nami delil svoje dogodivščine iz otroštva, učence spodbudil k branju in pohvalil tiste, ki so že opravili bralno značko.
Fotografije

MAŠKARE PREGANJALE ZIMO V MEKINJAH

Na pustni torek smo mekinjske maškare preganjale zimo. Kavboji, klovni, princeske, indijanci, rožice, miške, zajčki, mucke,.​.​. in druge pustne šeme smo se sprehodile skozi vas. Hvala, trgovini Malini, ki nas vsako leto pričaka in nam z veseljem podari sladke radosti. Pustno rajanje smo zaključili v telovadnici, kjer so nam nadarjeni učenci z učiteljico matične šole, pripravili zanimiv program. Polni novih vtisov smo se vrnili v šolo, kjer smo​ še naprej preganjali zimo na šolskem igrišču. Če nam je uspelo, pa presodite sami.​

Slike

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT