Novice

Počitniško varstvo 2018

Spoštovani starši,
Društvo Počitniško varstvo Kamnik bo tudi letos s pomočjo Občine Kamnik organiziralo poletno počitniško varstvo, ki bo potekalo od 26. junija do 31. avgusta 2018.  Varstvo bo tudi letos potekalo na OŠ 27. Julij v centru Kamnika, vsak dan med ponedeljkom in petkom, od 7.00 do 16.00.
Pripravljamo pester in aktiven program, ki ga bodo sestavljel zanimive ustvarjalnice in športne aktivnosti na temo svetovnih dni. Ves čas se bomo povezovali z lokalno skupnostjo. Ob toplih in sončnih dneh bomo obiskali tudi kamniški bazen.
Prijave so že odprte in bodo potekale vse do 24. maja 2018, število mest za posamezni termin je omejeno. Priavnice lahko dobite na spletni strani matične sole ali na spletni strani društva Počitniško varstvo: http://pocitniskovarstvo.si/. Cena dnevnega varovanja z vključenim kosilom, popoldansko malice, programom, zavarovanjem in akontacijo znaša 8 EUR (za otroke izven Občine Kamnik cena znaša 10 EUR).
Za dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko 030 313 324 ali se nan as obrnete preko elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Veselimo se novega poletja z vami!
Društvo Počitniško varstvo Kamnik
Prijavnica za počitniško varstvo 2018 .pdf

OSNOVNA ŠOLA FRANA ALBREHTA KAMNIK SE JE PREDSTAVILA NA 7. ZNANSTVENEM POSVETU

Osnovna šola Frana Albrehta smo se z dvema prispevkoma predstavili na 7. znanstvenem posvetu v Portorožu s pomenljivim naslovom VZGOJNO – IZOBRAŽEVALNI ZAVODI KOT SKUPNOSTI UČENJA.
V debatni »kavarni« smo gostili ravnatelje in učitelje ter vzgojitelje nekaj slovenskih vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Vodili smo pogovor z delovnim naslovom DELAMO, GRADIMO IN ČUTIMO SKUPAJ. V popoldanskem delu pa je ravnatelj šole Rafko Lah nastopil s prispevkom Vzgojno – izobraževalni zavodi kot skupnosti učenja: izkušnje in perspektive, kjer je predstavil primer načrtnega in sistematičnega dela, predvsem na področju so – delovanja, kar je pomembno vplivalo na izboljšanje tudi drugih kultur na šoli ter je pomembno zaznamovalo šolsko učečo se skupnost. Ravnateljev govor v celoti objavljamo v prilogi.
Ravnatelj_govor_Portorož_10_4_18.pdf
Utrinki s posveta

 

Prešerno za mame v Mekinjah

V petek, 23. 3. 2018 so učenci in učiteljice PŠ Mekinje v društvenem domu v Mekinjah, pripravili prireditev ob materinskem dnevu, ki so jo poimenovali »prešerno za mame«.  Učenci od prvega do petega razreda so nastopali v različnih točkah. Prvi del je bil posvečen Prešernu. Uprizorili so Turjaško Rozamundo, Povodnega moža, dramsko igro Doktor Fig,  deklamirali Železno cesto in zapeli pesem Vrba. Drugi del prireditve pa je bil namenjen mamam. Učenci od prvega do tretjega razreda so se predstavili z angleško pesmico, nastopil pa je tudi šolski pevski zbor.
Prireditev je bila namenjena vsem krajanom Mekinj, še posebej pa mamicam. Nastopi so jim bili všeč. Mamice in ostale krajanke so ob vstopu dobile darilca, ročno vlita mila in voščilnice, ki so jih izdelali učenci.
Zapisala: Klara Ivančič Klemenčič

Fotografije

SREČANJE MLADIH RAZISKOVALCEV

V sredo, 28. 3. 2018, se je sedem učencev naše šole udeležilo Regijskega srečanja mladih raziskovalcev osnovnošolcev, ki je tokrat potekalo na OŠ Vodice. 
Učenka Lara Rozoničnik je na srečanju sodelovala z nalogo z naslovom Arhitektura je temelj vsake literature, v kateri je povezala dve povsem različni področji, literaturo in arhitekturo.
Da pri razvoju gospodarstva danes niso več pomembna naravna bogastva in geografska lega, ampak ljudje oziroma odlični vodje, ki imajo ideje, je v nalogi Kaj vpliva na gospodarski razvoj Slovenije ugotavljal učenec Žan Rozoničnik.
Učenca
Žan Trebušak in Izak Poljanšek sta različne raztopine soli pobarvala z indikatorjem, skoznje sta spustila električni tok in opazovala barvne spremembe, svoje rezultate pa sta predstavila v raziskovalnem delu z naslovom Barvna elektroliza.  
Zakaj radirka radira se je spraševal učenec Miha Okorn. V svojem delu je raziskoval kakovost, trdoto in gostoto radirke ter tako dobil strnjeno sliko o radiranju, predstavljenem na fizikalen način.
Da imajo učenci pretežke torbe, sta z nalogo z naslovom Masa šolskih torb potrdila učenca Jan Maradin in Jaka Udovič, ki sta merila maso učencev in to primerjala z maso njihovih torb.
Naši učenci so bili pri svojem delu izredno uspešni, saj so se kar štiri raziskovalne naloge uvrstile na Državno srečanje mladih raziskovalcev.
Iskrene čestitke vsem!                               Tadeja Kilar

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT