Šolska kronika

Dogodki na šoli 2017/2018

Kratek pregled tedenskega dogajanja v šolskem letu 2017/2018

15. TEDEN

4. december 2017 do 8. december 2017

Med dogodki preteklega tedna izpostavljamo predvsem nekaj tekmovanj v znanju in naravoslovni tabor.

V ponedeljek, 4. decembra, so se sedmošolci zjutraj odpeljali proti Tolminu na naravoslovni tabor v CŠOD Soča. Vsak dan so se z zapisom oglasili tudi na šolski spletni strani in nam natančno opisali vse dejavnosti naravoslovnega tabora.

V tem tednu so imeli devetošolci tudi pouk Vzgoje za zdravje, in sicer učenci 9. a in 9. c v torek, učenci 9. b pa v sredo. V torek, 5. decembra, je potekalo tudi šolsko tekmovanje iz znanja zgodovine. Ta dan so imeli četrtošolci in petošolci matične šole kulturni dan, v okviru katerega so si v Kulturnem domu Kamnik ogledali predstavo Martin Krpan. Drugošolci matične šole in učenci 1. a razreda so imeli v torek tehniški dan, na katerem so izdelovali novoletne okraske. Delavnico izdelovanja novoletnih okraskov so imeli v sredo tudi učenci 1. b.

V četrtek, 7. decembra, je na šoli potekalo šolsko tekmovanje iz znanja astronomije. O rezultatih bomo poročali. Ko smo že pri rezultatih, vam v nadaljevanju z veseljem sporočamo še to, da so bili naši učenci zelo uspešni na državnem tekmovanju iz kemijskih poskusov. Prejeli so eno zlato in dve srebrni priznanji. Čestitamo.

14. TEDEN

27. november 2017 do 1. december 2017

Na zadnji dan preteklega tedna smo vstopili v praznični december. Učilnice in tudi ostali šolski prostori, ki jih krasijo novoletni okraski, že dobivajo praznično podobo. Poglejmo, kaj smo poleg tega še počeli.

V ponedeljek, 27. novembra, so se fantje udeležili občinskega tekmovanja v odbojki, ki je potekalo na OŠ Stranje. Naši učenci so bili najboljši in dosegli 1. mesto. Čestitamo. Ta dan so imeli devetošolci naravoslovni dan z naslovom Dan zdravja.

V torek, 28. novembra, so učenci, ki obiskujejo izbirni predmet šolsko novinarstvo obiskali Radio Slovenija, kjer so si ogledali kako poteka ustvarjanje radijskega programa, kakšni so studii, kako snemajo radijske igre in tudi sodelovali v klepetu z novinarjem Miho Šaleharjem, in to med živim programom. Popoldan so učenci in učiteljice podružničnih šol Nevlje in Mekinje na šolah gostili ustvarjalne delavnice, na katerih so starši in otroci izdelovali okraske, s katerimi so okrasili šole.

V četrtek, 30. novembra, pa je v avli matične šole ob glavnem vhodu potekal kratek kulturni program ob slavnostnem prižigu lučk na božičnem drevescu. V programu so pod mentorstvom Nataše Zor in Marka Bračiča sodelovali pevci pevskega zbora, učenci šolskega ansambla, dve baletki in dva voditelja prireditve. Ravnatelj šole Rafko Lah pa je slovesno prižgal lučke. Na prireditvi so bili prisotni učenci in učiteljice 1. triade. Ta dan je v športni dvorani potekal tudi športni dan za sedmošolce. Učenci so tekmovali v igrah z žogo.

V petek, 1. decembra, so imeli učenci prvega triletja matične šole in vsi učenci podružnice Nevlje kulturni dan, v okviru katerega so si v Kulturnem domu Kamnik ogledali gledališko predstavo Izgubljeni glasek. Ta dan je popoldan potekalo tudi državno tekmovanje v znanju biologije. O rezultatih bomo še poročali.

Za konec pa poročamo še o dobrodelnem projektu, ki je ta teden potekal na šoli. Učenci 8. a razreda, razrednik Aleš Prosen in svetovalna delavka Tina Plahutnik so namreč v preteklem tednu zbirali igrače, namizne igre, otroške in mladinske knjige, s katerimi bodo obdarili okrog 70 otrok, starih do 10 let, iz občin Kamnik in Komenda.

13. TEDEN

20. november 2017 do 24. november 2017

V iztekajočem se tednu smo bili poleg pouka aktivni predvsem na športnem, tekmovalnem in tehniškem področju. V ponedeljek, 20. novembra 2017, so imeli učenci 8. razreda športni dan. V športni dvorani so igrali in tekmovali v različnih igrah z žogo. Popoldan pa so svoje znanje angleščine na državnem tekmovanju preverjali učenci 8. razreda, ki so dosegli najboljše rezultate na regijskem nivoju.

V sredo, 22. novembra, je potekalo še eno tekmovanje iz znanja, in sicer šolsko tekmovanje iz nemščine. Ta dan so imeli šestošolci športni dan z enako vsebino kot v ponedeljek osmošolci, torej igre z žogo.

V četrtek, 23. novembra, so imeli sedmošolci kulturni dan, na katerem so pri različnih predmetih spoznavali različne religije in kulture. Ta dan so imeli učenci obeh oddelkov 3. razreda matične šole tehniški dan, na katerem so izdelovali izdelke iz odpadne embalaže. Prav tako pa so na tehniškem dnevu ustvarjali tudi učenci 4. razreda v Nevljah, in sicer hišico iz papirja. Popoldan so v Mekinjah vsi učenci pekli piškote in peciva. Z njimi bodo namreč pogostili starše na ustvarjalnih delavnicah v naslednjem tednu.

V petek, 24. novembra, so se naša dekleta na sosednji osnovni šoli Toma Brejca udeležila občinskega tekmovanja v odbojki, kjer so prikazala srčno borbo. Kljub temu se žal niso uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. Vseeno jim čestitamo.

12. TEDEN

13. november 2017 do 17. november 2017

Pretekli teden je bil poln pestrega dogajanja, od različnih dni dejavnosti do tekmovanj. Poglejmo, kaj vse smo počeli.

V ponedeljek, 13. novembra, so imeli učenci 4. a tehniški dan, učenci 1. a in 1. b pa športni dan s plesno šolo Miki.

V torek, 14. novembra, so imeli učenci 8. c zdravniški pregled, popoldan pa je v naši športni dvorani potekalo občinsko prvenstvo v košarki za starejše fante in dekleta.

V sredo, 15. novembra, so se učenci 9. razredov preizkusili v znanju iz angleškega jezika na šolski ravni. Prav tako je v sredo, četrtek in petek potekalo tudi šolsko tekmovanje Bober, tekmovanje s področja računalništva in informatike.

V četrtek, 16. novembra, so imeli devetošolci športni dan, na katerem so tekmovali v igrah z žogo. Vsi petošolci so imeli ta dan naravoslovni dan, v okviru katerega so obiskali Planico, Kranjsko Goro in izvir Save Zelence. Na šolski spletni strani so delili lep zapis s fotografijami.

Petek, 17. november, pa je bil poseben dan. Ta dan smo obeležili dan slovenske hrane in smo zajtrkovali tradicionalni slovenski zajtrk, z bralnim odmorom smo se spomnili rojstnega dne Frana Albrehta in imeli kulturni dan Bonton z osrednjo temo in delavnicami o reševanju sporov – mediacijo, odgovornosti in laganju. Več si lahko preberete tukaj. Ta dan so se popoldan učenci udeležili tudi področnega tekmovanja v šahu.

V soboto, 18. novembra, je potekalo državno tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni. Udeležijo se ga lahko največ trije učenci vsake šole. Predstavniki naše šole so bili Kaja Berk Skok iz 7. a, Žan Trebušak iz 8. a ter Rebeka Parkelj iz 9. a. Na šolski ravni je sodelovalo 29 učencev, od tega jih je kar 19 osvojilo bronasto priznanje. Čestitamo.

11. TEDEN

6. november 2017 do 10. november 2017

V tednu po jesenskih počitnicah smo se spet vrnili v šolske klopi. Že prvi dan, v ponedeljek, 6. novembra, so bile na šoli popoldanske skupne pogovorne ure. Tretješolci matične šole so imeli v tem času roditeljski sestanek na temo funkcionalnega branja, ki ga je pripravila knjižničarka Tadeja Česen Šink. V torek, 7. novembra, so imeli učenci 8. a zdravniški pregled v ZD Kamnik. V četrtek, 9. novembra so imeli devetošolci naravoslovni dan z naslovom Odraščanje. V petek, 10. novembra, pa so imeli učenci 6. c tehniški dan, v okviru katerega so poskrbeli za recikliranje starega papirja. Ta dan se je uradno končal tudi rok za oddajo izdelkov mednarodnega literarnega in likovnega natečaja z naslovom Pogled, ki ga je razpisala naša šola. Zdaj člane komisij čaka pregled prispelih del. Kljub začetku vikenda pa so se v petek zvečer v šolo vrnili nekateri učenci, ki so se udeležili Tabora radovednih. Učitelji izbirnih predmetov so zanje pripravili nekaj zanimivih delavnic. Učenci so prespali v šoli in z delom nadaljevali do sobote do 12. ure.

10. TEDEN

30. oktober 2017 do 3. november 2017

Za nami so prve počitnice v tem šolskem letu. Učenci so poleg treh počitniških in dveh prazničnih dni skupaj še z dvema koncema tedna lahko doma uživali kar devet dni. Hladnejša jutra in topli sončni dnevi so nam zagotovo vlili dovolj energije za nadaljnje šolsko delo. 

9. TEDEN

23. oktober 2017 do 27. oktober 2017

Pretekli teden so med drugim zaznamovali dan jezikov, tematski dan in šolsko tekmovanje.

V sredo, 24. oktobra so imeli devetošolci dan jezikov. Učenci so spoznavali tuje jezike na malo drugačen način. Učenci, ki določen jezik poznajo oziroma je njihov materni jezik, so ga predstavili svojim sošolcem. Povedali so jim nekaj osnovnih besed, pozdrave, predstavili glasbo in kulinariko države. Učenci so se »naučili« nekaj francoščine, makedonščine, madžarščine in tudi znakovnega jezika. Ta dan so imeli učenci 8. b zdravniški pregled, učenci 4. razreda iz Mekinj pa tehniški dan.

V četrtek, 25. oktobra, je na šoli potekalo šolsko tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje. O rezultatih bomo še poročali.

V petek, 27. oktobra, so imeli devetošolci tematski dan na temo protestantizma. Učenci so ta dan pri različnih predmetih in učiteljih spoznali obdobje reformacije, oblačilno kulturo v času renesanse, pri tehniki so pisali s kaligrafsko pisavo, pri likovni umetnosti oblikovali inicialke, pri angleščini spoznali dramatiko Williama Shakesepara.

Pred nami so jesenske počitnice z dvema prazničnima dnevoma, in sicer dnevom reformacije in dnevom spomina na mrtve.

8. TEDEN

16. oktober 2017 do 20. oktober 2017

Pretekli teden nam je postregel z lepim vremenom, ki smo ga med drugim izkoristili za športne in naravoslovne dneve. Pa poglejmo, kaj vse smo poleg pouka še počeli.

V ponedeljek, 16. oktobra, so imeli učenci od 1. do 4. razreda podružnice Mekinje in vsi učenci podružnice Tunjice naravoslovni dan na temo gozd. Šestošolci so imeli ta dan športni dan, odšli so na Kranjsko reber, učenci 7. a in 7. c so v okviru projekta Rastem s knjigo odšli na obisk Knjižnice Franceta Balantiča, kjer so v dar prejeli knjigo z naslovom Zvezde vabijo pisatelja Mihe Mazzinija. Na šoli pa je potekalo tudi šolsko tekmovanje v znanju angleščine za osmošolce.

V torek, 17. oktobra, so imeli devetošolci ekskurzijo na Kras, osmošolci so imeli delavnice na temo drog, učenci 7. b so obiskali knjižnico v projektu Rastem s knjigo, učenci izbirnega predmeta šport za sprostitev so kolesarili, četrtošolci matične šole pa so imeli naravoslovni dan na temo gozd. Ta dan so imeli tretješolci iz Tunjic in z Vranje Peč zdravniški pregled v ZD Kamnik.

V sredo, 18. oktobra, so se osmošolci in devetošolci merili na tekmovanju Mehurčki, učenci z Vranje Peči so imeli športni dan, neveljski tretješolci pa so v okviru tehniškega dne izdelali vozilo.

V četrtek, 19. oktobra, pa so osmošolci v okviru športnega dne osvojili Ratitovec.

7. TEDEN

9. oktober 2017 do 13. oktober 2017

V tem tednu so bile v ponedeljek, 9. oktobra, prve skupne pogovorne ure za starše, ki smo jih združili s tradicionalnim sejmom srednjih šol. Sejem je potekal med 17. in 19. uro, na njem pa se je predstavilo več kot 20 srednješolskih zavodov oz. centrov. V času sejma je bil izveden tudi krajši roditeljski sestanek za starše devetošolcev o poklicni orientaciji, ki ga je pripravila svetovalna delavka Tina Plahutnik.

V torek, 10. oktobra, so imeli tretješolci podružnice Mekinje zdravniški pregled, učenci izbirnega predmeta šport za sprostitev pa so popoldan izkoristili za kolesarjenje.

Sreda, 11. oktober, je bila za nekatere športna, za druge kulturna, za tretje pa naravoslovna. Vsi učenci podružnične šole Tunjice so si ogledali gledališko predstavo Butalci, četrtošolci matične šole so imeli naravoslovni dan, v okviru katerega so spoznavali iglavce in listavce, tretješolci a in b oddelka so odšli na jesenski pohod, prav tako pa tudi učenci 2. a in 2. b, ki so odšli na pohod do Tunjic.

Petek, 13. oktober, pa je bil dan za tekmovanje. Na šoli je potekalo šolsko tekmovanje o znanju iz sladkorne bolezni.

6. TEDEN

2. oktober 2017 do 6. oktober 2017

Za nami je že prvi mesec pouka. Tukaj je oktober in z njim tudi Teden otroka z letošnjim geslom Povabimo sonce v šolo. O aktivnosti v nadaljevanju. Poglejmo, kaj vse smo počeli ta teden.

V ponedeljek, 2. oktobra, so učenci izbirnega predmeta Šport za sprostitev izkoristili lepo vreme in kolesarili v okolici Kamnika.

V torek, 3. oktobra, so imeli neveljski tretješolci zdravniški pregled v ZD Kamnik.

V sredo, 4. oktobra je podružnično šolo Mekinje obiskal avtobus potujoče Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik. Voznik avtobusa je pripravil avtobus na ogled, potujoča knjižničarka pa jim je pokazala v njem prilagojene police s knjigami. Sledilo je še povabilo k vpisu v knjižnico in pravljica.

V četrtek, 5. oktobra, na svetovni dan učiteljev, smo imeli na šoli šolsko tekmovanje v razvedrilni matematiki, petošolci matične šole so v okviru športnega dne odšli na ogled Slapa Orglice, četrtošolci matične šole so odšli na jesenski pohod, prvošolci matične šole pa v Arboretum na naravoslovni dan.

Zdaj pa sledi še zapis o aktivnostih v okviru Tedna otroka, ki smo ga sporočili tudi Občini Kamnik.

MATIČNA ŠOLA

PRVOŠOLCI so se v ponedeljek pogovarjali o njihovih pravicah in dolžnostih ter obiskali računalnico in tam izvedli uro pouka; v torek so v okviru tehniškega dne izdelali glasbilo in igračo; v sredo so jih obiskali gasilci; v četrtek so imeli naravoslovni dan, saj so se z avtobusom odpeljali do Arboretuma Volčji Potok in tam preživeli zanimivo dopoldne; v petek pa so v okviru projekta Korak k sončku spoznavali drugačnost.

DRUGOŠOLCI so se vsak dan eno uro igrali socialne igre. Otroci so vsak dan nekaj prinesli v šolo: v ponedeljek je bila to njihova najljubša knjiga, v torek najljubša namizna igra, v sredo najljubša žival (hišni ljubljenček), v četrtek najljubša igrača, v petek pa so imeli eno uro pouka v računalniški učilnici. Knjige, najljubše igrače in hišnega ljubljenčka so predstavili, jih opisali, pokazali sošolcem, z namiznimi igrami pa so se igrali.

TRETJEŠOLCI so v ponedeljek izvedli delavnico v okviru projekta Korak k sončku (skupinsko delo, ustvarjalnost). Poleg tega so v skupinah oblikovali plakat z naslovom Kakšen pouk si želimo?

PODRUŽNIČNA ŠOLA MEKINJE

Tudi na podružnični šoli v Mekinjah so preživeli prav poseben teden. Nekaj dejavnosti je potekalo skupno za vse učence podružnične šole, nekaj pa si jih izvedli po posameznih oddelkih. V sredo je vse obiskala potujoča knjižnica in skupaj so preživeli pravljično uro, v četrtek so gostili študenta zootehnike Žigo Gaberca, ki jim je predstavil trening obrambe delovnega/službenega psa, v petek pa so učenci v šolo lahko pripeljali svoje hišne ljubljenčke ter jih predstavili. Po oddelkih pa so potekale naslednje dejavnosti: rekreativni odmor, branje v nadaljevanjih, peka pice, izdelava strašila, minuta za zdravje, izvedba ure »Ko postanem učitelj/ica«, dan družabnih iger, vzgoja za zdravje v sodelovanju z  Zdravstvenim domom dr. Julija Polca Kamnik, medgeneracijsko druženje prvošolcev s sedmošolci, tehniški dan »moja igrača« ipd.

PODRUŽNIČNA ŠOLA NEVLJE

V tem tednu so imeli prvošolci malo daljši igralni odmor, ki je bil vsak dan tematsko obarvan. Torek so posvetili spoznavanju drugačnosti (tematski dan v okviru projekta Korak k sončku). Sreda je bila dan za pravljice. V četrtek so učenci prinesli svojo najljubšo igračo in jo predstavili sošolcem, v petek pa družabno igro-imeli so uro za igranje teh iger.

Drugošolci so v tem tednu počeli naslednje: v ponedeljek so izdelali družabno igro, v torek so v šolo prinesli najljubšo igračo, v sredo so se igrali igre dedkov in babic, v četrtek so v šolo prinesli najljubšo družabno igro, v petek so izbirali najljubše knjige, poleg tega pa so se vsak dan igrali socialne igre.

PODRUŽNIČNA ŠOLA TUNJICE

V 1. in 2. razredu so v tednu otroka vsak dan popestrili z družabnimi igrami med odmori, igre so učenci prinesli od doma. Poleg tega so se v razredu bolje povezali še s socialnimi igrami. Prvošolci so imeli tematski dan Korak k sončku, na katerem so spoznali drugačne ljudi med nami. Namesto na liste so v tem tednu slikali na največje platno, na asfaltno igrišče. Najbolj pa so se razveselili obiska policista na motorju. V tretjem razredu so izvajali Storyline, otroci niso imeli domačih nalog. Tudi v četrtem in petem razredu so imeli teden brez domače naloge, pogovarjali so se o otrocih sveta in njihovem načinu življenja, pri pouku (kot že redno), so vplivali na učne dejavnosti. Zbirali pa so tudi igrače in jih poslali na Rdeči Križ.

PODRUŽNIČNA ŠOLA VRANJA PEČ

Učenci so ta teden nabirali in pekli kostanj ter izdelovali izdelke iz jesenskih plodov (koruza, želod, buče, kostanj).

ODPRTJE LIKOVNE RAZSTAVE V ŠOLI IDEJ

V četrtek, 5. oktobra 2017, so odprli otroško likovno razstavo v Šoli Idej. Likovno so ustvarjali učenci 3. a, 4. b in 3. Nevlje z mentoricami Majdo Pogačnik, Meto Kregar in Andrejo Modrijan. Razstava bo na ogled do 6. novembra 2017. Vabljeni na ogled.

5. TEDEN

25. september 2017 do 29. september 2017

V preteklem tednu se je poleg pouka dogajalo veliko aktivnosti. Nekateri oddelki so lepo vreme izkoristili za jesenske pohode, na šoli je potekalo že prvo šolsko tekmovanje v znanju, udeležili smo se tui prvega športnega tekmovanje, ta teden pa je bil med drugim tudi Evropski teden športa. Pa poglejmo po vrsti.

V torek, 26. 9., so imeli učenci 3. b zdravniški pregled v ZD Kamnik. Popoldan je v športni dvorani potekal pravi košarkarski turnir z naslovom Naši zlati košarkarji. V poročilu o dogodku smo lahko na spletni strani šole prebrali naslednji zapis: »V torek, 26. septembra 2017, se je v športni dvorani na OŠ Frana Albrehta igralo košarko na treh igriščih hkrati, na tribunah pa navijalo kot v Istanbulu, ko je slovenska košarkarska reprezentanca osvojila naslov evropskih prvakov. Prav njim v čast je učiteljica Tamara Bračič organizirala turnir, saj so učenci po tej zmagi nad tem športom postali neverjetno navdušeni. Vsak, ki je želel, je lahko postal del te zgodbe. Fantje in dekleta od šestega do devetega razreda so se med seboj povezovali v tekmovalne ekipe. Nekaterim je bilo ljubše sodelovati pri sami organizaciji tekmovanja ali pisanju zapisnikov. Učiteljica Anamarija Erčulj je s skupino učencev pripravila plakate, ki so učence, njihove starše in zaposlene na šoli vabili na športni dogodek, učiteljica Metka Bizjak je s tehnično spretnimi učenci za zmagovalno ekipo izdelala prave medalje, ostale ekipe pa je naš računalničar Janez Bergant opremil s spominskimi medaljami. Svoje bistre glave, pridne roke ter dragoceni čas so k temu prispevali tudi krožkarji »Drug z drugim« in nadarjeni učenci na športnem področju. Manjkali so le sodniki. Brez njih ne gre na nobeni pomembni tekmi. Ta košarka je bila za vse tako pomembna, da so mladi igralci obljubili, da bodo igrali v skladu s pravili, spodobno, pošteno in si bodo zato lahko sodili sami. Slovenska reprezentanca je imela tistega 17. septembra 2017 jasen cilj: zmagati. Učenci OŠ Frana Albrehta so imeli tokrat jasno pravilo: poštena igra. Pred prvim piskom za začetek tekme smo pozdravili vseh dvanajst ekip: Dončiće, Krompirčke, Kralje igrišča, Kamnik, KK »Zgubl boste«, Tri pisane marjetice, Smrkce, 9.A team, Clout Gange, Čebulčke, Dragonse in ekipo Fiba 3. Zaželeli smo si, da nam uspe slediti naši obljubi »fairplaya«, da se med turnirjem veselimo sodelovanja, druženja in se učimo strpnosti, saj bomo le tako na koncu vsi zmagovalci. V predtekmovanju so se vse ekipe trudile v 8 minutah zadeti čim več košev. Finalna tekma pa je trajala 2 krat po 7 minut. V finalu sta se pomerili ekipi KK »Zgubl boste« v sestavi Edvin Rastoder, Domen Jurjevič, Žan Drolc, Luka Repnik 8.c ter Nik Mujanović 8.a, ki je zadel koš za tri točke, in »Tri pisane marjetice« v sestavi Klemen Kranjec, Jan Maradin, Anže Mošnik, Nejc Krmavnar 9.b ter Žiga Obradović 9.a. Tekma je bila poštena. Sodniki – igralci so seveda pravično sodili. Za »manj napeto« vzdušje je poskrbela glasba, ki se je predvajala v ozadju. Po vsaki tekmi smo intervjuvali vsako ekipo in jo fotografirali. Vsem je bil turnir zelo všeč. Vsi smo dobili nagrado za svoj trud - prijetno športno popoldne v druženju s prijatelji. Prispevali smo svoj delček k širjenju tega, danes zelo popularnega športa. Seveda moramo pohvaliti še naše navijače, ki so zavzeto navijali na tribunah. S tem turnirjem smo želeli še enkrat iskreno čestitati naši reprezentanci, ki nam je prisvojila zlato medaljo po dolgih petindvajsetih letih. Slovenci smo ponosni nanjo. Organizacijski odbor šolskega košarkarskega turnirja OŠ Frana Albrehta (Matic Hrabar 8.c, Neža Strehar, Lara Rozoničnik 9.c, Tara Mandič 9.b, Filip Ferlež, Manca Burja 9.a in mentorici Jana Svetec, ter Tamara Bračič) pa je ponosen prav na vse sodelujoče in nastopajoče v tej navdušujoči zgodbi, saj smo z roko v roki rekli športnikom HVALA, našim otrokom pa pokazali, da se je za vrednote vredno truditi«. Na tej povezavi pa so objavljene tudi fotografije dogodka.

V četrtek, 28. 9., so lepo vreme za športni dan izkoristili učenci podružnice Nevlje, ki so odšli na jesenski pohod. Ta dan so v okviru naravoslovnega dne drugošolci matične šole obiskali Arboretum Volčji Potok. Tu je nekaj utrinkov. Popoldan pa je na šoli potekalo že prvo letošnje šolsko tekmovanje v znanju, in sicer tekmovanje iz logike. O rezultatih bomo poročali.

V petek, 29. 9., je bilo na vrsti še prvo tekmovanje na športnem področju, in sicer se je ekipa fantov udeležila regijskega tekmovanja v odbojki na mivki. Učenci podružnice Mekinje so imeli športni dan z jesenskih pohodom, prav tako tudi prvošolci matične šole. Ta dan so nekateri petošolci, šestošolci in osmošolci odšli na umetniški tabor v Kamniško Bistrico. V okviru Evropskega tedna športa pa smo na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije okrog 10. ure izvedli tudi minuto za zdravje, ki so jo na razredni stopnji vodili učitelji, na predmetni pa učenci. Kot je v obvestilu zapisala učiteljica športa Tamara Bračič, »nam je bilo za vsako izvedeno vajo srce zelo hvaležno. To je bila tudi priložnost, da smo timsko poskrbeli za naše zdravje. Še naprej bodimo vzor drug drugemu in učencem, hkrati pa tako največ naredimo zase«.

4. TEDEN

18. september 2017 do 22. september 2017

Pretekli teden je bil poseben teden za naše petošolce. V ponedeljek, 18. 9. 2017, so se zjutraj odpeljali proti morju, natančneje v Savudrijo v letno šolo v naravi. Vsak dan so se s kratkim zapisom, o tem, kaj so počeli, oglasili na šolski spletni strani. Na telegrafski način so zapisali:

Spoštovani starši!

Uspešno smo prečkali državno mejo in smo že v Savudriji.

Ponedeljek, 18. 09. 2017
Razpored po sobah... 11.30 - 12.30 preverjanje znanja plavanja... 13.20 kosilo...počitek...plavalne aktivnosti...ustvarjanje...večerja....nočni sprehod in lahko noč 

Torek, 19. 09. 2017
Prebudili smo se v deževno jutro...po jutranji telovadbi imamo zajtrk...pouk...sprostitvene dejavnosti...sprehod...kosilo in pouk...družabne igre...priprava za večerne nastope... kino... večerja... ''ČAROVNIŠKI VEČER''... nočko 

Sreda, 20. 09. 2017

Danes nas je zbudilo sonce, ki sramežljivo kuka izza oblakov...sledila je jutranja telovadba in zajtrk... pouk...sprehod do stare Savudrije....

Četrtek, 21. 09. 2017

Sonce nas že razvaja...jutranja telovadba je uspela, spet smo pognali motorje...pri zajtrku si natočimo še goriva za mega dan....plavalne aktivnosti...kosilo...počitek...plavalne aktivnosti...športne igre... večerja...Savudrijski kviz in lahko noč...kmalu se vidimo 

Petek, 22. 09. 2017

Dobro jutro, sonce se že bohoti...zajtrk...Aquatlon...pakiranje...kosilo...odhod domov...

Vsak dan so priložili tudi veliko fotografij, ki so jih lahko še enkrat ogledate tukaj.

Poleg letne šole v naravi, ki je bila glavna aktivnost preteklega tedna, naj zapišemo še to, da se je v knjižnici matične šole in na vseh podružnicah ta teden začela izposoja. Knjižnico so prvič obiskali tudi prvošolčki 1. a, ter prvošolčki v Mekinjah in Tunjicah. Prejeli so šolske izkaznice, darilne knjige in Mojo risanko ter se naučili izposoje knjig.

V petek, 22. 9. 2017, so se sedmošolci odpeljali proti Primorski na strokovno ekskurzijo, ta dan pa je potekalo tudi državno tekmovanje v plavanju.

3. TEDEN

11. september 2017 do 15. september 2017

Za nami so že trije tedni novega šolskega leta. V tem tednu so imeli učenci 3. a zdravniški pregled, učenci izbirnega predmeta šolsko novinarstvo so že začeli z delom, saj smo lahko v šolskem spletnem časopisu Šolski komentarji že prebrali njihove predstavitve. Konec preteklega tedna pa so šolsko knjižnico prvič obiskali tudi prvošolci matične šole b oddelka. Učenci so najprej poslušali pravljico, prejeli izkaznico, si prvič izposodili knjigo, prejeli darilno knjigo društva Bralna značka in Mojo risanko, v katero bodo risali vsebine knjig, ki jih bodo skupaj s starši brali za bralno značko. Vsako leto 17. septembra, na dan zlatih knjig, se namreč začne novo bralno leto, ki traja do 2. aprila. Prvošolcem želimo prijetno počutje ob spoznavanju črk in besed ter uživanje s knjižnimi junaki v knjižnem svetu.  

2. TEDEN

4. september 2017 do 8. september 2017

Za nami je prvi teden pouka v novem šolskem letu. V tem tednu smo se učitelji, učenci in tudi starši še malo privajali na šolo, na pouk, na urnik, na vse dejavnosti in nenazadnje drug na drugega, tako da posebnega dodatnega dogajanja na šoli še ni bilo. To pa seveda ne pomeni, da se ne bo nič dogajalo, ravno nasprotno. V teh dneh so se namreč učenci lahko že prijavljali na številne interesne dejavnosti, ki jih bodo izvajali naši učitelji, na aktivnosti, ki se bodo dogajale v okviru projekta Popestrimo šolo, na varstvo vozačev in podobno.

V ponedeljek, 4. septembra, smo učencem razredne stopnje in učencem vseh podružnic izposodili učbenike iz učbeniškega sklada. V tem tednu so se na roditeljskih sestankih srečali starši nekaterih razredov, kjer so dobili uvodne informacije o vsem, kar na čaka v tem šolskem letu.

V petek, 8. septembra, na mednarodni dan pismenosti, smo na šoli razpisali mednarodni likovni in literarni natečaj z naslovom Pogled. Ta dan popoldan pa se je na sosednji osnovni šoli Toma Brejca tudi uradno začel občinski projekt Branje je iskanje - družinska bralna značka, v katerem sodelujejo kamniške osnovne šole, med njimi tudi naša.

1. TEDEN

28. avgust 2017 do 1. 9. 2107

Za nami je prvi šolski dan v novem šolskem letu 2017/2018. Po koncu poletnih počitnic se je namreč danes, v petek, 1. septembra 2017, začel pouk. Spet je bilo moč slišati otroški smeh in vrvež na šolskih hodnikih. Seveda pa je bil to poseben dan in praznik za vse starše in otroke, ki so prvič prestopili naš šolski prag. Prvo presenečenje zanje je bil dopoldanski obisk voditelja Radia 1 Mihe Deželaka, ki je vsakemu prvošolcu prinesel darilo. Na spletni strani Radia 1 smo si lahko ogledali tudi nekaj fotografij v fotogaleriji. Ob 11. uri pa je sledil sprejem prvošolcev v športni dvorani. Učiteljice prvega razreda ter mentorica Tadeja Kilar in učenci gledališkega krožka so zanje pripravili prijeten program in gledališko igrico Mojca Pokrajculja. Seveda jih je pozdravil tudi ravnatelj šole Rafko Lah, ki je vsem zaželel prijeten začetek, predvsem pa uspešen konec šolskega leta.

Skupaj smo vstopili v novo šolsko leto in pred nami so nove naloge in izzivi. Vsem želim, da bo to leto nekaj posebnega, da bomo skupaj uspešni in da bomo z dobro voljo in razumom ter pozitivno naravnanostjo premagovali vse ovire na naši skupni šolski poti, po kateri bomo zdravi uspešno prišli do cilja.

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT